Nieuws

Nierstichting haalt in Veendam 5650 euro op tijdens nationale collecteweekNIERSTICHTING VEENDAM - In heel Nederland zijn van 18 tot en met 24 september ruim 80.000 enthousiaste collectanten de buurten en wijken in geweest voor de Nierstichting.

Alleen al in VEENDAM is tijdens de Nationale Collecteweek ruim 5650 euro ingezameld. Met dit geld kan de Nierstichting verder werken aan een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten.

Bij meer dan 40.000 Nederlanders werken de nieren slecht en bij duizenden patiënten helemaal niet meer.

"De Nierstichting zet alles op alles om nierfunctieverlies eerder op te sporen en te behandelen. Want een tijdige en adequate behandeling vertraagt het ziekteproces en kan dialyse uitstellen of zelfs voorkomen. Bovendien spant de Nierstichting zich in voor betere behandelmethoden en om de lange wachttijden voor een donornier te verkorten. Ook investeert zij in onderzoek om meer te weten te komen over het ontstaan en de behandeling van nierziekten", vertelt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting.

"Het aantal nierziekten neemt door de vergrijzing en een ongezonde leefstijl alleen maar toe. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden, is veel geld nodig."

Barbara Goote, collectecoördinator van de Nierstichting in Veendam benadrukt: "De Nierstichting krijgt geen geld van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de Collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting. Rond de collecteweek voerde de Nierstichting een campagne met als thema ‘Hoge bloeddruk? Voorkom nierschade'. Met deze campagne wil de Nierstichting iedereen met een hoge bloeddruk bewust maken van het belang van de jaarlijkse controle van de nierfunctie. Want als nierschade vroeg wordt ontdekt, is het vaak mogelijk dialyse uit te stellen of zelfs te voorkomen. En dat is belangrijk! Ook in onze regio hebben we er alles aan gedaan om hiervoor aandacht te vragen én hebben we een prachtig bedrag opgehaald voor de Nierstichting."

Inwoners van Veendam die de collectanten van de Nierstichting hebben gemist, kunnen hun bijdrage overmaken op ING 88.000 t.n.v. Nierstichting Nederland te Bussum of SMS NIER naar 4333 (één SMS is een eenmalige gift van 3 euro).

Voor meer informatie kunt u de website van de Nierstichting raadplegen: www.nierstichting.nl

Voor het volgend jaar heeft de organisatie in Veendam nog een aantal vacatures openstaan voor wijkhoofden van diverse wijken.

Een wijkhoofd is een hele belangrijke schakel tussen de coördinator en de collectant, een leuke functie die zeer waardevol is.

Lijkt het u leuk om betrokken te zijn bij de collecteorganisatie?

Aarzel dan niet en neem contact op met Barbara Goote, collecte coördinator Veendam.

Dit kan op telefoonnummer: 0598-636767 of per mail barbaragoote@hotmail.com