Nieuws

Kunstwerk De Tijdlijn verbeeld!TIJDLIJN - Afgelopen vrijdag 30 september opende wethouder Bert Wierenga een serie activiteiten rond de Tijdlijn. Als eerste was het de beurt aan de leerlingen van groep 6 van basisschool De Braskörf om naar het Veenkoloniaal Museum te komen voor deelname aan de activiteiten rond de Tijdlijn. 

In het centrum van Veendam ligt een prachtig kunstwerk: De Tijdlijn. Dit kunstwerk van cortènstaal geeft de geschiedenis van Veendam en de regio op kunstzinnige wijze weer. 

De Tijdlijn verbeeld
"De Tijdlijn verbeeld' is een project van alle instellingen in het cultuurcentrum vanBeresteyn. Juist door de speelse en kunstzinnige benadering, gecombineerd met informatie maakt de beleving van het culturele erfgoed optimaal. De activiteit is voor de leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisschool. De Tijdlijn biedt in het kort een goed beeld van die eigen omgeving. Een mooie aanleiding om met leerlingen van de basisscholen gebruik te maken van die beelden. Natuurlijk om er iets van te leren, maar ook, om verder te gaan met de verbeelding van de kunstenaar en er zelf verder over te fantaseren.

Programma De Tijdlijn verbeeld
In de weken die volgen komen de kinderen van 't Haimstee, De Kern, de Westerschool, de Sleutel, de Butte uit Veendam en de Linde en de Theo Thijssen uit Nieuwe Pekela de tijdlijn ‘doen'.

De leerlingen van de basisscholen krijgen eerst een rondleiding door het museum. Daarna worden ze in 4 groepen verdeeld en krijgen ze in het cultuurcentrum verschillende workshops. Spelen met taal in de bibliotheek, musiceren en dansen in de Muziek-, dans- en theaterschool: allemaal in het teken van de tijdlijn. In de kunstuitleen gaan de leerlingen actief bezig met de reliëfs in het kunstwerk. Het Veenkoloniaal museum organiseert een speurtocht naar de verschillende afbeeldingen in het kunstwerk.

De activiteiten worden gedurende de hele maand october gehouden op de dinsdag en op de donderdag. De start is om 9 uur.