Nieuws

Veendam 1894 start met voetbalschool voor de jeugdAFTRAP VOETBALSCHOOL - Woensdag 28 september a.s. om 17.15 uur is de officiële aftrap van de voetbalschool van Veendam 1894. De voetbalschool is onderdeel van het samenwerkingsverband tussen Veendam 1894 en SC Veendam.

Dit initiatief is er voor de F-, E- en D-pupillen van Veendam 1894 en wordt wekelijks als extra training aangeboden naast de reguliere training. In totaal beginnen bijna 200 kinderen aan de voetbalschool. De officiële aftrap zal worden verricht door Gert Heerkes, trainer/coach van SC Veendam.

Samenwerking SC Veendam

De filosofie van Veendam 1894 houdt o.a. in, dat voetbaltrainers over de technische bagage beschikken om oefenvormen foutloos voor te doen aan kinderen. In dat kader is de club er in geslaagd enkele uitstekende trainers vast te leggen voor de voetbalschool.

Het gaat hier om Anco Jansen, Haaye Feenstra en Petrit Hoxhaj. Deze 3 profvoetballers van SC Veendam zullen de jeugdspelers van Veendam 1894 wekelijks aan een kwalitatief hoogstaande training onderwerpen.

Naast deze 3 trainers zijn tevens enkele ervaren trainers en selectiespelers van Veendam 1894 als trainer verbonden aan de voetbalschool. Kortom: echte voetballers die de jeugdspelers ook echt iets kunnen leren. De voetbalschool staat onder leiding van Hans Kamphuis, Hoofd Jeugdopleiding van Veendam 1894.

Doelstelling voetbalschool

Met het opstarten van de voetbalschool streeft Veendam 1894 er naar om de individuele (technische) kwaliteiten te verbeteren. Denk hierbij met name aan het verbeteren van het balgevoel, de balcontrole, coördinatie, passeerbewegingen (1-tegen-1), en passen en trappen.

Daarnaast probeert Veendam 1894 met de voetbalschool het sporten/bewegen en het spelplezier te stimuleren. Bij de trainingen wordt o.a. gebruikt gemaakt van de trainingsmethoden van Wiel Coerver, René Meulensteen en Cock van Dijk, alsmede het oefenmateriaal van de KNVB.