Nieuws

Flitsexpositie van leefkunstenaar Jeroen Boerstra in ABC Complex VeendamLEEFKUNSTENAAR - Door de leefkunstenaar Jeroen Boerstra komt er binnenkort weer een ludieke actie. Samen met een aantal vrijwilligers van Creatief Centrum Kunstkot wordt op zaterdag 1 oktober van 9:00 tot 16:00 uur in het ABC Complex (in het centrum van Veendam) een flitsexpositie gehouden.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de reparatie van het lekkende dak van de weggeefwinkel. De kou komt er aan en het is daarom noodzakelijk dat het dak wordt gerepareerd.

De kunstenaar zal zijn kleurrijke werken in de binnenhal gaan tentoonstellen. Door zijn excentrieke en vrije manier van leven is Boerstra een 'zeer gewild' kunstenaar. Jeroen verteld; 'de kunstwerken stralen pure vrijheid uit, en dat spreekt aan'.

In een strak interieur geeft een werk van Boerstra een mooi contrast. In zijn werk wordt ook de spanning gevoeld tussen twee uitersten. Dit kunnen kleuren, maar ook reliëf of vormen zijn.

Door de jaren heen heeft de kunstenaar veel eigenaardige technieken uitgevonden. Af en toe worden verflagen op het schilderij verbrand om meer diepte-effect te krijgen. Boerstra vindt het een uitdaging om juist zonder kwast een mooi kunstwerk te maken.

Het is zeker de moeite waard om deze speciale kunstwerken te gaan bewonderen.