Nieuws

Mantelzorger zoekt u!De Intensieve Thuishulp Veendam en de stichting Vrijwillige Hulp Dienst is in het leven geroepen om mantelzorgers te ontlasten. Deze dienst bestaat mede dankzij vrijwilligers die tijd hebben voor een ander, soms is een uur per week al voldoende. Bent u zo'n vrijwilliger die een mantelzorger even vrijaf gunt, dan zoeken wij u!

De hulp van een vrijwilliger kan eraan bijdragen dat een mantelzorger die vaak op zijn tenen moet lopen niet het risico loopt overbelast te raken. Door het bieden van gezelschap, naar hen te luisteren of een activiteit te ondernemen, zoals het maken van een wandeling, het doen van een spelletje, geeft u dat steuntje in de rug.

Korte cursus
Natuurlijk zorgt de Intensieve Thuishulp ervoor dat u goed toegerust bent om dit steuntje in de rug te geven. U krijgt een korte intensieve cursus zodat u leert hoe u mantelzorgers kunt helpen. In de lessen wordt uitgebreid stilgestaan bij problemen die mensen ondervinden als gevolg van hun ziekte en hoe u hiermee kunt omgaan. Het gaat er niet om hoeveel tijd u heeft, maar dat u tijd heeft. In overleg met u bespreken wij uw mogelijkheden en beschikbaarheid.

Wat is een mantelzorger?
Veel mensen, jong én oud, zijn mantelzorger. Mantelzorgers combineren vaak hun werk, school of gezin met het structureel zorgen voor een chronisch zieke, een dementerende, een gehandicapte of iemand met een psychiatrische achtergrond. Voor veel mantelzorgers geldt dat zij zich niet eens bewust zijn van de belangrijke rol die zij vervullen. Voor zo'n 100 mantelzorgers in Veendam/Wildervank ligt dat anders. Zij geven intensieve aandacht en ondersteuning aan een dierbare, soms al jarenlang en kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken van een vrijwilliger van de Intensieve Thuishulp. En dat kan alleen met voldoende vrijwilligers in het bestand.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie, neem contact op met: Helma Leutscher, coördinator Intensieve Thuishulp email: intensievethuishulp@hotmail.nl Of met Sjeni Mustafa coördinator Steunpunt Mantelzorg Compaen Veendam, tel: 0598-698119.

De Intensieve Thuishulp Veendam wordt mogelijk gemaakt i.s.m. Steunpunt Mantelzorg van Welzijnsorganisatie Compaen Veendam.