Nieuws

Vrijwilligerswerk in de spotlight op Museumpleinop vrijdag 30 septemberPROMOTIE - Tijdens het Jaar van de Vrijwilliger organiseren Nederlandse gemeenten de Promotoer.

Op vrijdag 30 september aanstaande wordt deze Promotour in Veendam gehouden!

Iedereen is van harte welkom op het Museumplein van 13.00 tot 16.00 uur, waar vrijwilligersorganisaties zich presenteren.

Ook zijn er diverse leuke optredens, onder andere van de salsaformatie "Son Asi".

Als u nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden om vrijwilligerswerk in Veendam te doen en/of zin hebt in een gezellige middag, kom dan langs bij de Promotour!

De Europese Commissie heeft 2011 benoemd tot Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. In Nederland staat het vrijwilligerswerk er goed voor: ruim vijf miljoen mensen leveren een onbetaalde bijdrage in alle sectoren van onze maatschappij! Zij zetten zich in voor anderen en zijn van onschatbare waarde voor de samenleving.

Gemeenten, vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales organiseren extra activiteiten in het Europees jaar en vieren en waarderen ze zo de kracht van het vrijwilligerswerk en laten ze aan een breed publiek zien welke soorten vrijwilligerswerk er zijn. De focus ligt hierbij op de diversiteit, er zijn vele vernieuwende, leuke en interessante manieren van vrijwilligerswerk en willen zo een gunstig klimaat voor het vrijwilligerswerk behouden.

Tijdens dit Europees jaar van het vrijwilligerswerk toert er door Nederland de VNG Promotoer, die de lokale overheden en de steunpunten voor vrijwilligerswerk helpt bij het uitdragen van voornoemde doelstellingen.

Veendam is ook van de partij want zonder de inzet van honderden vrijwilligers in Veendam kunnen veel verenigingen en organisteis hun doelstellingen niet verwezenlijken, en laten zien hoe belangrijk de vrijwilliger is. Daarom strijkt de VNG Promotoer op vrijdag 30 september neer op het Museumplein in Veendam.

Het promotievoertuig, een brandweerwagen, bevat een basistentoonstelling die zich richt op de doelen van het Europese Jaar en bestaat de Promotoer verder uit een harmonicatent inclusief een podium en een springkussen voor de kinderen.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam heeft met de gemeente Veendam een programma voor 30 september opgesteld met een optreden van de salsaformatie Son Asi.

Het moet een feest worden voor iedereen die actief is in het vrijwilligerswerk of dit wil gaan doen.

Tijdens de Promotoer is er ook een Vrijwilligersmarkt op het Museumplein. De markt wordt om 13.00 uur geopend door wethouder Klaas Steenhuis en eindigt om 16.00 uur. Op de markt een presentatie van een gevarieerd aanbod van het vrijwilligerswerk in ons gemeente.

Informatie is te verkrijgen bij Hans Strijbosch of Mariska van der Laan van het Steunpunt Vrijwilligerswerk, tel. 698119 of via e-mail hstrijbosch@compaenveendam.nl