Nieuws

Beleef, proef en ontdek de regio in heteerste weekend van oktoberSmaak als leidraad tijdens de Dag van de Regio

DAG VAN DE REGIO - Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober openen bedrijven, instellingen en organisaties in de provincie Groningen en Zuidoost Drenthe hun deuren en bieden bezoekers een verrassende activiteit rondom het thema smaak. Hierdoor leren inwoners hun eigen regio op een nieuwe wijze kennen. Zo is het in dit weekend bijvoorbeeld mogelijk de ‘nieren' van 34 kunstenaars te proeven in Bellingwolde, kan er originele poffert worden gegeten in Grootegast en Onstwedde en kan worden genoten van een natuurlijk smaakpad in Muntendam.

Het centrale thema ‘smaak' sluit nauw aan bij Groningen als Hoofdstad van de Smaak 2011. Het hele jaar vinden hiervoor reeds activiteiten plaats, van markten met streekproducten, symposia over smaak tot aan het volledig bereiden van maaltijden in verzorgtehuizen met lokale producten. Het hoogtepunt van al deze activiteiten zal de Week van de Smaak tussen 1 en 9 oktober zijn, met daarin onder andere de verkiezing van de landelijke Held van de Smaak.

Vanaf 2004 is de Dag van de Regio ondersteund met subsidies vanuit ondermeer de provincie
Groningen. Dit jaar wordt de organisatie van de dag in de provincie Groningen echter gedragen door de deelnemers zelf. Een bewijs dat het elan in de regio springlevend is.

Het is voor bedrijven, instellingen en organisaties nog steeds mogelijk zich voor de Dag van de Regio aan te melden via de website www.dagvanderegio.nl. Op deze website is tevens het programma voor dit jaar te vinden.