Nieuws

Groot dansfeest voor 55-plussers op woensdag 4 oktober in de Sorghvliethal in Veendam.VANDAAG IS ROOD! - Op dinsdagmiddag 4 oktober 2011 wordt van 13.30 - 16.00 uur in de Sorghvliethal een groot dansfeest voor 55-plussers georganiseerd met als thema ‘Vandaag is ROOD'. Veendam heeft met dit dansfestijn, in het kader van de landelijke actie ‘Mag ik deze dans van u?' van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen, de Provinciale prijs van Groningen in de wacht gesleept.

Op dansante wijze wordt het feest geopend door wethouder Cultuur, Bert Wierenga, Pieta Loots en Anne Margreet Drenth om 13.30 uur. Zij dansen op het nummer van Marco Borsato ‘Vandaag is ROOD!'.

Entree van het dansevenement is gratis. Verschillende dansstijlen komen aan bod op deze swingende middag. Diskjockey Long Berry draait muziek van Vera Lynn tot Abba! Er komt een demonstratie van Dansplezier.nl en er wordt live gezongen door Joyce Bodewes.

Het thema is ROOD. Dus bezoekers worden gevraagd om iets ROODS te dragen. Dit kan ook een accessoire zijn bijvoorbeeld.

Het dansfeest is een initiatief van Anne Margreet Drenth, cultuurconsulent van de gemeente Veendam en Pieta Loots, coördinator Ouderenwerk Compaen. Van 19 september tot 3 oktober 2011 wordt het Veendammer dansevenement gepromoot middels een filmpje op RTVNoord.