Nieuws

SC Veendam komt met verklaring!



VOETBAL - SportClub Veendam heeft helaas moeten constateren dat een zeer klein aantal supporters van onze club betrokken was bij ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd SC Veendam-FC Emmen.

Het spreekt voor zich dat de clubleiding zich ernstig heeft gestoord aan de gedragingen van deze fans. De mooie 3-0 overwinning in de streekderby tegen FC Emmen zou aanleiding moeten zijn om een sportief feestje te vieren. In plaats daarvan meenden enkele personen om de confrontatie te moeten zoeken met spelers en vertegenwoordigers van onze tegenstander.
De komende dagen zal de club in nauwe samenwerking met de politie onderzoeken wat er exact is gebeurd. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van camerabeelden, die in de directe omgeving van de hoofdingang zijn gemaakt.
Aan de hand van een rapport van bevindingen zullen wij gepaste maatregelen treffen tegen diegenen, die wat ons betreft over de schreef zijn gegaan.

Ongeacht de uitslag van het onderzoek willen wij de spelers en begeleiders van FC Emmen onze verontschuldigingen aanbieden voor het ongemak dat hen is aangedaan. Aansluitend doen wij dit ook tegenover onze eigen sponsors en supporters.

Zo ver als gistermiddag had het - uiteraard - niet mogen komen.

Namens SC Veendam,
Henk Eising, algemeen directeur.