Veendam 1894 (zat) in slotminuut langs Gronitas

VOETBAL - Een veerkrachtig Veendam 1894 (zat) boekte afgelopen zaterdag een knappe 3-2 overwinning op Gronitas. Bij rust keken de mannen van trainer/coach Harrie Hulsing nog tegen een 0-2 achterstand aan. Het was dus een wedstrijd met twee gezichten waarin de 1e helft duidelijk voor Gronitas was. Met name de laatste fase voor rust lieten de stadjers zien over een goed en uitgebalanceerd elftal te beschikken. In de slotfase van de 1e helft werd het veldoverwicht van Gronitas pas tot uitdrukking gebracht in de score. Al kwamen de goals ietwat gelukkig tot stand. De score werd geopend doordat een te korte terugspeelbal koelbloedig werd afgestraft en enkele minuten later verdween een als voorzet bedoelde bal zomaar in de kruising.

Na enkele tactische aanpassingen en het inbrengen van Frans Bakker en Luuk Oude Groote Beverborg kwam Veendam 1894 na rust als herboren uit de kleedkamer. De thuisploeg nam direct het heft in handen en voerde de druk op. Dit resulteerde na een kwartier in de tweede helft in de aansluitingstreffer van Jermaine Dreise. Vervolgens ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker, maar de goal bleef uit. Tot de 85e minuut. Het was uiteindelijke Mehmet Katircioglu die met een welgemikte kopbal de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Ondanks het feit dat een gelijkspel wellicht een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding was, rook Veendam 1894 bloed. De dadendrang werd in de slotminuut beloond toen Harrie Hulsing een puntgave voorzet van Emrah Akgul binnen knikte. Na een knotsgekke slotfase bleven de punten dus aan de Langeleegte. Door deze overwinning heeft Veendam 1894 zeven punten uit drie gespeelde duels en deelt het de koppositie met OKVC in de 4e klasse C