Nipte overwinnen Veendam 1894 (zon) in Siddeburen

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) won afgelopen zondag met 0-1 in en tegen Siddeburen. Na de nederlaag van vorige week tegen ZNC kwam deze overwinning zeer gelegen voor de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis. Veendam 1894 legde de basis voor de overwinning in de 1e helft. Het veldspel was zeer behoorlijk en er werden legio kansen gecreëerd. Uit deze reeks mogelijkheden wist alleen Bart Eikens te scoren. Hij ronde een steekpass van Leon Zijlstra keurig af.

Na rust daalde het niveau van Veendam 1894 en kwam Siddeburen beter in de wedstrijd. Door achterin 1-op-1 te spelen kwam de jonge ploeg van Kamphuis steeds meer onder druk te staan, maar tot doelpunten leidde dit offensief niet. Al was Siddeburen er in de slotfase nog een keer dichtbij toen Leon Zijlstra ternauwernood een inzet van de lijn kon halen.

Al met al een verdiende overwinning voor Veendam 1894 dat hiermee een gedeelde 3e plaatst inneemt in de 4e klasse C. Domper op de feestvreugde was het uitvallen van Richinel Sidin. De linksback verdraaide zijn knie en is naar verwachting enkele weken uit de roulatie. Volgende week is Veendam 1894 vrij en op zondag 2 oktober volgt de uitwedstrijd tegen PJC.