Nieuws

Voedselbank Veendam Menterwolde week dicht.door stagnatie aanvoer goederenVOEDSELBANK - Slecht nieuws voor de mensen die wekelijks rekenen op een voedselpakket van de stichting Voedselbank Veendam Menterwolde. De stichting moet noodgedwongen de deuren een paar dagen sluiten.

Deze week gaan ze dicht want het hoofddepot in Rotterdam levert geen goederen meer omdat de winkeliers de producten die over zijn niet meer doneren aan de voedselbank maar terugsturen naar de leveranciers. Daar krijgen ze weer provisie van en dat allemaal vanwege de recessie. Want voor de winkeliers zijn het ook moeilijke tijden, aldus Trijnie Klooster van de Voedselbank Veendam Menterwolde.

De voedselbank heeft wel een aantal vaste winkels en de losse giften, maar daar redden ze het nu niet mee.

De voedselbank doet daarop een dringende noodoproep aan de inwoners van Veendam, Menterwolde en omgeving om niet alleen met kerst iets te doen voor de voedselbank, maar nu ook al te helpen met extra giften.

Wilt u de voedselbank steunen, bv. door extra boodschappen te doen en deze te schenken aan de voedselbank, bel dan met Trijnie Klooster, tel. 06 40069038

Ook doet de stichting Voedselbank Veendam Menterwolde een oproep aan scholen en organisties om inzamelingen te gaan houden zodat de mensen die wekelijks een voedselpakket ontvangen van de voedselbank, volgende week wel weer de noodzakelijke levensmiddelen in huis krijgen.