Nieuws

Racetreffen Autosport in Borgerswold VeendamAUTOSPORT TREFFEN - Op zaterdag 18 september was er na een lange voorbereiding het allereerste treffen van diverse raceauto's in het recreatiegebied Borgerswold. Een treffen van auto's, die normaal alleen op de circuits zijn te bewonderen.

Het ‘Autosport- en Tunings Treffen' was georganiseerd door Cubic Racing (foto) in samenwerking met Campground & Events Borgerswold bij ‘Het Koetshuis'.

Teammanager van Cubic Racing Patrick Venema verteld: " helaas waren er te weinig teams ten tonele verschenen, ondanks toezeggingen onder andere vanuit de ACNN (Auto Competitie Noord Nederland)". De organisatoren Remco Krips van ‘Het Koetshuis' en Patrick Venema van Cubic Racing kijken desondanks terug op toch een geslaagde dag.

De aanwezige teams hebben zich duidelijk herkenbaar gemaakt aan het publiek, dat zichtbaar genoot van de verschillende raceauto's. Ondanks de weersgoden die niet al te goed gezind waren, het was af en toe zelfs bar koud, is er toch veel belangstelling geweest. En tussendoor kon men zich lekker warmen aan alle warme snacks en dranken die in ‘Het Koetshuis' te verkrijgen waren.

De zeer jeugdigen vermaakten zich prima met het grote springkussen.

Een bijzondere aanwezigheid was ook het team van de Dutch Mustang Challenge, de Nederlandse kampioenen van 2010. Ze waren met twee wagens aanwezig met de twee coureurs. Met een auto is de eerste prijs behaald en met de tweede wagen werd de tweede prijs in de wacht gesleept (zie foto).

De thuisbasis van het Dutch Mustang Challenge is het TT Circuit in Assen waar ook het team van Cubic Racing haar thuisbasis heeft.

Naast de raceauto's waren er ook getunde wagens te bewonderen.

Vanuit de organisatie wordt dank uitgesproken aan alle betrokkenen die er aan hebben bijgedragen om het allereerste ‘race event' in Veendam te hebben doen slagen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.