Agenda

Doe mee aan het Groot Dictee der Nederlandse TaalDatum: 
zaterdag 2 november 2019 11:00

 

Groot Dictee der Nederlandse_resize.jpeg

Doe mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Is het pannekoek of pannenkoek? En hoe zat het ook alweer met dat ’t Kofschip? Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt er weer aan! Ook dit jaar is het dictee weer via de radio te beluisteren. Op zaterdag 2 november kun je van 11.00 - 13.00 uur meeschrijven in de bibliotheken van Hoogezand, Stadskanaal en Veendam.

Nieuw dictee
Het Groot Dictee wordt gepresenteerd door Frits Spits, bekend van het radioprogramma De Taalstaat. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls zal het dictee voor de tweede keer samenstellen. De bedoeling is dat het dictee dit jaar ‘leuk en begrijpelijk’ is en ‘maakbaar’ voor iedereen die de spellingsregels beheerst.’ Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen.

In de bibliotheek
Tijdens de radio-uitzending op zaterdag 2 november gaan 20 bekende Nederlanders en 20 luisteraars van De Taalstaat de pennenstrijd met elkaar aan. De uitzending vindt plaats in Bibliotheek Zutphen en is via een livestream te volgen. De bibliotheken van Hoogezand, Stadskanaal en Veendam zorgen voor een scherm, een goede geluidsinstallatie en pen en papier, zodat iedereen fanatiek kan meeschrijven. De deelnemers kijken na afloop elkaars werk na.

Spel mee!
Benieuwd naar je eigen speltalent? Kom dan langs en spel mee! Vanwege een beperkt aantal plekken moet je je even aanmelden. Voor Bibliotheek Stadskanaal kan dat via stadskanaal@biblionetgroningen.nl, voor Bibliotheek Hoogezand via hoogezand@biblionetgroningen.nl en voor Bibliotheek Veendam via veendam@biblionetgroningen.nl.  Deelname is gratis.