Agenda

Blueprint met Sam & Julia en countryband Ramblin’ Boots



Datum: 
vrijdag 1 februari 2019 17:00 tot 19:00

 

_MG_9614.jpg

Op vrijdag 1 februari wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen, deze keer vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam op het bekende tijdstip van 17.00-19.00 uur. De sessies worden verzorgd door Sam & Julia, een veelbelovend en talentvol duo uit Amsterdam en de countryband Ramblin’ Boots met muzikale wortels in Drenthe.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


sam&julia.jpg

Sam & Julia
Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen in 2015, tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, en vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana, country en folkmuziek, met als grote voorbeelden Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young voor hun diepgravende teksten en mooie melodieën. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in Widows Lullaby, een nummer dat de basis legde voor een vruchtbare samenwerking, en waarin hun unieke sound van dromerige harmonieën al doorklonk.

We zijn nu enkele jaren verder, jaren waarin Sam & Julia in de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016) stonden, het voorprogramma van de clubtour van Tangarine verzorgden, en hun sound ontwikkelden tot een volwassen geluid. Inmiddels zijn Sam & Julia van duo naar band gegroeid, bestaande uit gitarist Pascal Voorbraak, bassist Hugo Zuiker, drummer Niels de Jonge en Sam & Julia op zang, gitaar en keys. Met deze band nemen ze momenteel deel aan de Popronde 2018.

Op 26 oktober releasen ze hun single ‘Come Cry’, een voorproefje van hun eerste EP, genaamd ‘So Far, So Good’, dat refereert naar de bewogen tijd die ze achter de rug hebben. Tim Knol produceerde de EP en verkoos Sam & Julia om als eerste uit te brengen op zijn eigen, nieuwe label 'I Love My Label’. De EP is gemixt door Jeroen Tenty, o.a. bekend van de band ‘Beans & Fatback’. ‘So Far, So Good’ is een ode aan de belevenissen van Sam & Julia, over het eeuwige onbegrip tussen man en vrouw, over scheidende ouders, een auto-ongeluk, diverse gebroken harten, inmiddels is er een heel oeuvre aan krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die na blijven ijlen in je hoofd.

Onlangs waren ze te gast in het programma van Leo Blokhuis en zongen ze twee nummers in de studio: www.nporadio2.nl


Ramblin’ Boots
Ramblin' Boots brengt country tot het juiste niveau. Het niveau wat country muziek verdient. Met prachtige meerstemmigheid, te gekke pedal steel partijen en vingervlugge fiddle-licks komt de country muziek echt tot leven. Veelzijdigheid staat voorop, zowel in muziek als in samenstelling, zodat op ieder country-evenement de juiste setlist tevoorschijn te halen is en muzikaal bij gedragen kan worden aan de juiste sfeer. Ramblin' Boots won afgelopen jaar twee awards  tijdens de Dutch Country Music Association (DCMA). De zeskoppige countryband, waarvan de helft afkomstig is uit Drenthe, mag zich nieuwkomer van het jaar en akoestische band van het jaar noemen. 
De noordelijke countrygroep is pas in 2018 begonnen en kreeg vijf nominaties voor de DCMA. "We kwamen eigenlijk allemaal uit andere bandjes en we wilden in januari relaxed starten, niet te veel druk erop", vertelde bassiste Julia Hulshof eerder. "Maar inmiddels staan we elk weekend wel ergens." Het succes is volgens Hulshof groter in het buitenland dan in Nederland. "We spelen meer in Duitsland en Scandinavië dan in eigen land. Country ligt in Nederland toch wat moeilijker, het is alsof er een taboe op ligt om te zeggen dat je het mooi vindt. In andere landen hebben ze daar minder problemen mee. We zijn al een paar keer teruggevraagd om te komen spelen, dat is wel heel leuk." 


Datum: vrijdag 01 februari
Locatie: foyer theater vanBeresteyn ​
Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur
Toegang:  gratis