Agenda

'Olivier Greif Ensemble', een unieke ervaring op
zondagochtend in Huis voor de Kunst



Datum: 
zondag 18 februari 2018 11:30

 

Olivier Greif.jpg

Het Olivier Greif Ensemble is een in 2013 ontstane groep van jonge internationale musici bestaande uit Victoria Dmitrieva (piano), Anne-Elise Thouvenin (cello) en Jesùs Jiménez Abril (viool), optredend zowel in Nederland als in het buitenland.

In hun voortdurende zoektocht naar nieuwe podia en omstandigheden gaan ze hindernissen en onconventionele ideeën niet uit de weg. De musici beleven veel plezier uit het delen van muzikale pareltjes met hun publiek: toegankelijkheid, avontuur en een hoge mal van professionaliteit zijn daarbij onmisbaar. Er worden regelmatig gastspelers uitgenodigd om het bestaande repertoire te vergroten en om het publiek een unieke ervaring te bieden in het gezamenlijk beleven van de muziek. Het ensemble heeft al meerdere malen opgetreden voor Radio 4 en het Peter de Grote Festival in Groningen, maar ook op soortgelijke festivals in Frankrijk, België en Spanje. Op hun eerste Cd die in september 2016 door Blumlein records werd uitgebracht staan werken van Fauré, Bloch, Debussy en Turina. In februari 2017 hadden ze de eer om uitgenodigd te worden voor het programma "Vrije geluiden" van de VPRO.
De naam "Olivier Greif Ensemble" is gekozen omdat alle groepsleden een gezamenlijke liefde en bewondering hebben voor de Franse componist Olivier Greif – een fascinerende maar onbekende musicus uit twintigste eeuw.

Zondag 18 februari 2018
Aanvang: 11:30 uur (inloop vanaf 11.00 uur)

Huis voor de Kunst Stationsstraat 10 te Veendam

Entree: 15,00 p.p. incl. koffie, thee en heerlijke traktaties & kinderen t/m 15 jaar gratis