Agenda

eLAB in Bibliotheek Veendam



Datum: 
dinsdag 25 april 2017 10:30 tot 15:30

 

eLAB Bibliotheek Veendam.jpg

Bezoek het eLAB in Bibliotheek Veendam. Leer programmeren met Dash & Dot, maak een ontwerp voor de 3D-printer of speel piano op een banaan… Dinsdag 25 april kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar het eLAB in Bibliotheek Veendam bezoeken en experimenteren met leuke digitale uitvindingen. Deze dag kunnen kinderen van 10.30-12.00 uur of van 14.00-15.30 uur meedoen met leuke workshops. In het eLAB kun je deze keer programmeren met Dash & Dot, ontwerpen met Doodle3D of spelen met de Makey Makey.

Deelname is gratis. Geef je van tevoren op via veendam@biblionetgroningen.nl, onder vermelding van je naam, leeftijd en e-mailadres. Er is per dagdeel plek voor max. 20 kinderen.

eLAB in de bibliotheek
In de bibliotheken van Biblionet Groningen krijgen inwoners van de provincie Groningen volop de ruimte zich te ontwikkelen, zodat iedereen kan meedoen, kan meekomen en kan bijdragen aan de samenleving. Niets hoeft, alles mag!

In het eLAB is dit zeker het geval: je beleeft en ervaart, je wordt geïnspireerd om te doen! En net zoals in een laboratorium geldt: met experimenteren kunnen er dingen mis gaan, dus fouten maken mag. Alle functies die een bibliotheek vervult komen in het eLAB samen: mediawijsheid, leesbevordering en informatievaardigheden, wat samen bijdraagt aan de creatieve, technische en ondernemende vaardigheden van kinderen.