Overslaan en naar de inhoud gaan

Video - Verbroedering in de Parkstad: Nederlandse overwinning, Turkse sportiviteit

Door Redactie op zondag, 7 juli, 2024 - 14:10

Door Jesse Smit, Bas Niemeijer, Willem van der Werf

Toet toet! Gisteravond heb je het vast meegekregen.

Na de overwinning van Nederland op Turkije kwamen massale hoeveelheden auto’s en zelfs een vrachtwagen naar het Museumplein om op Turkse wijze de Nederlandse overwinning te vieren. Het was een unieke avond waarna mensen bij thuiskomst wellicht nog steeds toeters in de oren hoorden.

In het koffiehuis van de moskee werd met vol enthousiasme en passie gekeken door de Turkse gemeenschap naar de EK wedstrijd. 
Veel Turken zijn trots op hun land, ze zijn al trots dat ze het tot de kwartfinale hebben geschopt met passievol voetbal. Om dit feit te vieren werden na de wedstrijd op de stoep voor het koffiehuis fakkels omhoog gehouden.

Na de wedstrijd reden vele Nederlandse supporters volgens Turkse traditie toeterend en al langs de Turkse Moskee. De supporters van de Turken gingen hier geweldig sportief mee om, de aankomende Nederlanders werden met massaal applaus onthaald en gefeliciteerd.

Toen de Turken eerder deze EK campagne wonnen van Oostenrijk gingen ze massaal toeterend richting het Museumplein om daar plaatsing voor de kwartfinale met z’n allen te vieren. Ditmaal waren het vooral Nederlanders die massaal op Turkse wijze toeterend naar het Museumplein kwamen. De reactie van de Turkse gemeenschap was weeral positief, veel Turken kwamen ook en vierden mee!