Overslaan en naar de inhoud gaan

Essent sleept Veendammer kabelstichting definitief

Door op donderdag, 16 februari, 2006 - 19:59
Essent sleept Veendammer kabelstichting definitief voor de rechter

veendam - Essent daagt de Stichting Kabelnet Veendam (SKV) op korte termijn voor de rechtbank. Dat is het gevolg van het niet reageren door SKV op een ultimatum dat Essent de stichting had gesteld. SKV had tot 15 februari de tijd gekregen om voldoende capaciteit vrij te maken voor de doorgifte van TV Home.

Woordvoerder Jan Bakker zegt dat Essent door SKV een paar extra kanalen zijn aangeboden. "Maar dat is bij lange niet voldoende. In het contract dat wij met SKV hebben afgesloten staat dat ons voldoende bandbreedte ter beschikking moet worden gesteld."

Jan Bakker zegt Essent de zaak nu snel wil afhandelen. "Dit in verband met de doorgifte van de wereldkampioenschappen voetbal in HDTV. Wij hebben steeds geprobeerd om dit fatsoenlijk af te handelen, maar ons rest nu niets dan de gang naar de rechtbank."

SKV heeft in een eerder stadium laten weten dat de kwestie bij hun advocaat ligt en niet te kunnen reageren.

Stichting Kabelnet Veendam (SKV) is een van de nog weinige zelfstandige kabelstichtingen in Nederland. De SKV telt 11.5000 abonnees. Vorig jaar leed de stichting een gevoelig verlies, toen bekend werd dat Essent de kabel in de nieuwe woonwijk Woellust gaat exploiteren.