Nedmag /flash Veendam Damesverliezen topper nipt: 2-3

archieffoto

Olhaco neemt 3 punten mee uit ParkstadArena

VOLLYBAL - De Nedmag/flash dames van volleybalvereniging flash zijn er in de ParkstadArena niet in geslaagd de reeks van 6 achteréénvolgende overwinningen verder uit te bouwen. Tegen het Hoogeveense Olhaco werd de topper nipt met 3-2 verloren. De setstanden waren: 25-23, 25-22. 14-25.12-25 en 10-15. De Flash vrouwen hadden een pikstart, want ze wisten de eerste twee sets te winnen. Daarna had de coach van Olhaco een gouden wissel in huis. Hij verving zijn spelverdedigster en de boel ging bij de Drenten ineens lopen.

Er was sprake van twee gelijkwaardige teams die er een mooie pot van probeerden te maken. Voorafgaand aan de wedstrijd waren in het Veendammer kamp duidelijke afspraken gemaakt hoe men de spelbepalende verdedigster van Olhaco en het lange en sterke diagonaalblok van de Drentse opponent wisten te omzeilen. Die opdrachten werden prima uitgevoerd en de Flashies wisten steeds een kleine voorsprong te nemen. Olhaco bleef echter wel goed volgen maar moest aan het eind van de eerste set toch het hoofd buigen: 25-23.

In de tweede set eigenlijk opnieuw het beeld van twee gelijkwaardige ploegen die zich punt voor punt naar het eindpunt van de set knokten. Het gaf een mooi wedstrijdbeeld voor de toegestroomde toeschouwers, die hun aandacht tussen drie wedstrijden moesten verdelen ( ook meisjes A en dames 2 speelden op dezelfde tijd). Pas in het laatste deel van deze set dwongen de gastvrouwen een paar foutjes af bij Olhaco, waarmee ze een 22-19 voorsprong namen. Via goed side-out spel werd ook deze set winnend afgesloten: 25-22.

Een riant uitgangspunt voor de Flash dames, maar niets bleek minder waar. De Olhaco coach wisselde zijn spelverdeelster, en dat pakte heel positief uit voor de gasten. Van meet af aan werd Flash in de verdediging gedrukt. De passes kwamen zowel in de rally als uit de opslag onvoldoende aan en steeds vaker moest er via de noodrem ( te gemakkelijk) de bal worden ingebracht. Tegen een sterke aanvallend ingestelde ploeg als Olhaco moet je, je daar onderuit weten te kunnen vechten.

Anders blijkt vrijwel altijd dat de aanvallende sterkste partij de winnaar is. Pogingen door omzettingen in het Flash-team waren er wel. Hilde Blokzijl kwam op mid in het veld voor Lisette Varenhorst en Leonie Kragt nam de plaats over van Vera Smeenge, die steeds tegenover het hoge blok van de bezoeksters kwam te staan. Het bleef helaas te onrustig in het Flash-veld en deze set werd een duidelijke prooi voor de ploeg uit Hoogeveen: 14-25.

In de vierde set probeerde de Flash-meiden de bakens nog wel te verzetten, maar Olhaco pakte de flow van de wedstrijd steeds beter op. De thuisclub werd gedwongen om te volgen en bleef volharden in een slordige aanvoer naar de spelverdeling. Halverwege bracht coach Ron Hekkelman Lisette Varenhorst op de plaats van spelverdeelster Esther Tunteler om zo meer bloklengte te creëren. Diagoneel-speelster Evelien Matthijssen werd daarmee de spelverdeelster, maar ook dit bracht geen duidelijke verbetering in het Groninger spelletje. Olhaco trok overtuigend de stand gelijk: 12-25.

De beslissende vijfde set herstelden de Flashies zich aanvankelijk wel. Men knokte zich terug na een 2-5 achterstand tot 5-5. De aanval werd ook weer wat beter gevarieerd en kwam weer tot scoren. Op dat moment ging Evelien Matthijssen door haar rug en moest op de diagonaal door Lisette Varenhorst worden vervangen. Het bleek het breekpunt in deze laatste set. Olhaco speelde de set professioneel uit en wist de kleine 3 punten voorsprong geleidelijk uit te bouwen tot 10-15. En dat werd ook de eindstand.

Hiermee wist Olhaco de spanning in de top van de regiodivisie weer wat op te voeren. De ploeg moet nog wel een wedstrijd inhalen, maar heeft nu een gelijk aantal verliespunten, terwijl ook Tjoba, Donitas, de Meeuwen en Annen op korte afstand volgen.

De Nedmag/ flash meiden gaan maandag op bezoek bij rode lantaarndrager SSS en zullen dan tot 12 maart geen competitiewedstrijden meer spelen. Op 28 februari komt de ploeg nog in actie voor de beker, in het Overijsselse Bergentheim tegen de plaatselijke trots "de Schutters". Geluk bij een ongeluk is dat Evelien Matthijssen daarmee een aantal weken de gelegenheid krijgt om te herstellen van haar rugklachten.

Door dit verlies blijft Flash op kop staan in poule 3 D.