Hoofdrol voor BV Veendam doelman Agil Etemadi

Door Jacob Kuipers.
Foto's: Actafotografie.nl

LANGELEEGTE - In de vier minuten blessuretijd die scheidsrechter Bakkelo uit Winschoten toevoegde werd doelman Etemadi van BV Veendam de held van de wedstrijd. Bij de stand van 2-0 in het voordeel van Veendam, kreeg Telstar een strafschop. De doelman die nog maar een ‘blauwe maandag' bij Veendam speelt kreeg de hele wedstrijd niks te doen, maar moest in de extra speeltijd vol aan de bak. Eerst moest hij een penalty onschadelijk maken. En daarna bracht hij met een katachtige redding een inzet van een Telstar-speler onschadelijk.

Maar vlot op deze heldendaden moest de debuterende keeper toch zwichten toen Telstar-speler Johan Plat 2-1 tegen de touwen schoot, middels een penalty. En dat werd dus ook de eindstand van deze slechte wedstrijd. Maar ook zulke duels moet je winnen om bij de eerste acht van de eerste divisie te komen. Dus heeft het trainingskamp in Turkije wel degelijk nut gehad.

Voor de tweede doelman van BV Veendam Ben Meedendorp moet deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ongetwijfeld zuur zijn geweest. Want zonder de komst van Etemadi had hij zijn competitiedebuut kunnen maken. Omdat eerste doelman Peter van der Vlag geblesseerd is. Daarom is hij hoogstwaarschijnlijk ook niet mee gegaan naar het trainingskamp in Turkije. Van horen zeggen is de keeperstrainer Van der Vlag van vv Wildervank wel met het eerste elftal van deze club op trainingskamp in Spanje geweest.

En nu even terug naar de wedstrijd, die bijna niks om het lijf had. Op een nat veld bleef de bal goed rollen en er was dus geen enkele twijfel dat de wedstrijd niet doorging. Het ‘lederen monster' was nog maar nauwelijks in beweging gebracht of Veendam-speler Alair Cruiz Vicente schoot de bal voorlangs het doel van Telstar.

Enige minuten later was er alle hens aan dek bij Veendam. Anco Jansen liet zich verrassen en de Telstar-aanvaller schoot in kansrijke positie over het doel van Veendam. Maar na een kwartier werd het 1-0 voor Veendam. Een Veendam-speler schoot hard op ‘vesting' van de Ijmuidenaren en in de rebound schoot Jansen zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong.

Voor de rest was het niet veel soeps wat de toeschouwers te zien kregen. Zowel Veendam als Telstar bakten er weinig van. Beide ploegen kregen wel wat mogelijkheden, maar daar werd veel te slecht mee omgegaan. In de laatste minuten was het nog even benauwd voor Veendam toen een Telstar-speler er tussen uit kneep. Maar ook hij deelde in de malaise.

In de tweede helft ging Veendam weer goed van start. Een vrije trap van Anco Jansen en doelman Varkevisser had een magistrale redding in huis. Daarna was het nog Mitch Apau, die Marnix Kolder in stelling bracht, maar hij had te veel tijd nodig om de ‘trekker' over te halen.
Maar de 2-0 kwam er wel voor Veendam.

Een afstandsschot van Lars Lambooij was doelman Varkevisser te machtig: 2-0. Daarna hoosde het van jewelste en de spelers gingen mee in deze regenachtige decor. Goed voetbal was van beide ploegen niet meer te zien of enigzins wat er op leek. Ja, en toen werd het ook nog 2-1. En daarna nog de'duivelse reflexen' van doelman Etamadi.