BV Veendam wint eindelijk in Almere

Door op vrijdag, 19 november, 2010 - 23:38

Door Jacob Kuipers

ALMERE - BV Veendam heeft goede zaken gedaan in Almere. Tegen de plaatselijke trots Almere City FC werd op kunstgras met 2-0 gewonnen. En dat is in het verleden wel eens anders geweest in Almere. De meeste keren gingen de geelzwarten met een nederlaag naar huis. Maar oefenmeester Joop Gall van BV Veendam heeft, voorafgaand aan de wedstrijd, daar goed over nagedacht. En wilde niet voor de zoveelste keren ´in het mes´lopen. Dan maar resultaatvoetbal met het gewenste resultaat.

Met 2-0 won Veendam in Almere. Na 13 minuten was het Jansen van Almere die de rode kaart kreeg van scheidsrechter Winter. De thuisclub moest dus met 10 spelers verder. Maar goals vielen er niet in het eerste bedrijf. Wel werd er een goal van Veendam-speler Jansen afgekeurd wegens buitenspel.

Na de hervatting vielen dus de doelpunten. In de 73ste minuut een eigen goal van Almere-speler Van Heulen. Het voorbereidende werk was van Marnix Kolder een Haaye Feenstra liet een schot van zijn voet vertrekken en de Almeerders waren hier zo van streek dat ze via Van Heulen in eigen doel schoten: 0-1.

En in de 90ste minuut was het Rene Wessels die goed anticipeerde op een steekbal. Op de vijandelijke helft kreeg Wessels een diepte pass en weg was ´Zoef de Haas´. En ook de doelman van de thuisclub kon het gevaar niet keren. In het resultaatvoetbal werd dus beloond met 3 punten. Want hoe je een overwinning behaald maakt niks uit.