Wildervank A1-VKW A1 1-0

Door op dinsdag, 21 september, 2010 - 22:09

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - De eerste overwinning voor Wildervank A1 is een feit. Thuis tegen VKW werd een 1-0 zege behaald en dat was gezien de wedstrijd verdiend te noemen. In de 88ste minuut werd Marc van der Laan aangespeeld in het strafschopgebied. En in de draai schoot hij prima raak. Dat was gezien het veldspel verdiend te noemen.

Het was de derde wedstrijd voor Wildervank A1 in de nieuwbakken 4e divisie H. De eerste thuiswedstrijd werd met 2-1 verloren van LSC en in de tweede uitbeurt was Sneek Wit-Zwart de tegenstander. De Friezen wonnen afgetekend met 4-0. En zaterdagmiddag was VKW te gast in de Wildervanker arena

Wildervank had dus wat goed te maken tegen VKW, na de belachelijke wedstrijd tegen Sneek Wit-Zwart. Volgens oefenmeester Ewout Wolf was dat Wildervank onwaardig. In de eerste helft was de thuisclub optisch sterker, maar het kon in de voorste linie geen potten breken. De roodhemden controleerden wel de wedstrijd en bij vlagen kwamen ze er leuk uit, maar de hardwerkend spits Kim Brouwer konden ze niet bereiken.

Na de thee kwam er een ander Wildervank in het veld. Het oogde allemaal agressiever en er kwamen mogelijkheden op een goal. Brouwer werd gewisseld en Stefan Mulder nam zijn plaats in om voorin meer snelheid te creëren. Marc van der Laan werd naar het centrum gedirigeerd. Deze omzetting had succes door een schitterende goal (88 min) van Van der Laan.

Dit seizoen wil de nieuwbakken oefenmeester Ewout Wolf de lat iets hoger stellen. Vorig seizoen was handhaving het parool, maar de nieuwe technische man wil meer punten halen dan vorig seizoen. En meer goals. En verder wil hij minder tegengoals incasseren. En als je deze gegevens allemaal bij elkaar optelt, dan moeten de A-junioren komend seizoen in de middenmoot eindigen.