Goud en zilver op NK judo voor veendammer judoka's

JUDO - Het Nederlands Kampioenschap judo voor judoka's -15 jaar heeft een uitstekend resultaat opgeleverd voor Judoschool Veendam.

In de klasse +63 kilogram behaalde Elisabeth Meijer overtuigend de eerste plaats. De 13-jarige judoka wist al haar wedstrijden met een ippon (vol punt) te winnen en eistte daarmee de nederlandse titel voor zich op. Vorig jaar eindigde Elisabeth nog op een derde plaats.

Een zilveren medaille was er voor Sije Wiersma. In de klasse -60 kilogram maakte Sije in de voorronden grote indruk. Met 4 overwinningen met allerlei verschillende technieken plaatste de 13-jarige judoka zich voor de finale. Hierin was Frank de Wit uit Velserbroek met een yuko te sterk. Een uitstekende tweede plaats was het resultaat.

Trainer Marcel Joling rept over een topprestatie van zijn jonge judoka's. Het is ongekend dat we met twee judoka's de finale halen op een nationaal kampioenschap. Met name de wijze waarop (technisch goed judo) stemt mij heel tevreden maar ook het judo van onze andere 2 deelnemers biedt veel hoop voor de toekomst.

Kjell de Vries stond goed te judoen maar kwam nu nog tekort. volgend jaar mag hij echter nog een keer deelnemen. De sinds kort bij ons trainende Anniek Potze liet ook zien met de top mee te kunnen. In de verlenging verloor zij haar wedstrijd om de derde plaats.