Overslaan en naar de inhoud gaan

Directie Avebe en FNV praten weer

Door op dinsdag, 4 oktober, 2005 - 15:20
VEENDAM - De directie van het aardappelzetmeelconcern Avebe en de vakbond FNV Bondgenoten zitten dinsdagmiddag weer om tafel.

De afgelopen dagen zijn in het diepste geheim voorbereidende besprekingen gevoerd. De bond wil dat de 148 ontslagen van tafel worden gehaald en er een solide sociaal plan komt.

De staking bij Avebe is inmiddels de derde week ingegaan. Tot dusver leek er weinig licht aan het eind van de tunnel. De onderhandelingen zaten muurvast en het concern slaagde er niet in voldoende werkwillige medewerkers te vinden om een deel van de productie weer op gang te brengen.

Dinsdagochtend kregen alle 1300 werknemers een dvd met de veelzeggende titel 'We moeten verder'. Het concern wil met de dvd duidelijk maken wat de gevolgen kunnen zijn van de staking. De beelden werden vorige week gemaakt tijdens een bijeenkomst van werkwillige medewerkers.

Veel stakers zijn echter niet blij met het het schijfje van Avebe. In Terapelkanaal was zelfs al een inzamelingsactie, waar men weer afstand kon doen van 'We moeten verder'.

Overigens is er woensdagavond om 19.30 uur in de Dukdalf in Veendam een informatiebijeenkomst voor de 148 ontslagen medewerkers.