Nieuws

Landelijke Jeugdtheaterdagen groot succes in Veendam


De spelers van: Het Bos Van Dode Liefjes

Een verslag van: GHD en Willem van der Werf

THEATERDAGE - Afgelopen weekend stond in het teken van de landelijke Jeugdtheaterdagen. Ook de muziek-, dans- en theaterschool uit Veendam heeft het afgelopen weekend alles uit de kast getrokken voor een geslaagd theaterweekend.
Het Bos Van Dode Liefjes - De Jager en zijn Vrouw

Zoals we al eerder berichten was de jeugdvoorstelling van afgelopen vrijdag een groot succes met een bomvol cultuurcentrum vanBeresteyn. En daar komen ook nog eens de twee open dagen van de muziekschool bij.
Het Bos Van Dode Liefjes - Foppe ne Jannes op zoek naar een Schat

Zaterdag en zondag werd de voorstelling: "Het Bos Van Dode Liefjes" gespeeld. Het verhaal gaat over waarheid, liefde, angst, verlangen, (wan)hoop en verstikking. In de verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen, zagen we allerlei dagelijkse maar ook zonderlinge geschiedenissen voorbijkomen.
Het Bos Van Dode Liefjes - Theo en zijn vrouw Riet

In het bos lopen twee mannen, Foppe en Jannes, die op zoek zijn naar een schat. Bruiden zwerven door het bos, op zoek naar hun bruidegommen. En dan is er nog de jager die een vrouw heeft die dolgraag een kindje wil. De jager heeft echter belangrijker zaken aan zijn hoofd: mensen redden door ze te raken met zijn liefdeskogels.
Het Bos Van Dode Liefjes - De bruidjes

Ondertussen probeert Riet haar huwelijk met Theo te redden door Mechtild de relatietherapeute stiekem mee te nemen op hun kampeervakantie in het bos.
Het Bos Van Dode Liefjes - Midden: Wiebe heeft niks gezien

Wiebe, de zonderling in de boom, heeft niks gezien en ziet niks.

Na afloop van de voorstelling was er voor de spelers een staande ovatie waar je kippenvel van kreeg. Wist u dat er zoveel talent is in Veendam? Onze fotografen dus niet.
Monoloog - Alleen

Tijdens de voorstelling van zondagavond werd er door de jongeren eerst een kleine presentatie gegeven waarin drie monologen werden gespeeld onder de titel "Alleen".
Monoloog - Alleen

Een monoloog is een bijzondere vorm van toneel: je hebt dan geen tegenspeler. Je doet het helemaal alleen.
Monoloog - Alleen

Wij van Parkstadveendam raden de Veendammer aan om bij de volgende landelijke Jeugdtheaterdagen in 2009 toch eens te gaan kijken, zeker de mensen die normaal niet gauw naar het theater gaan en voor het geld hoeft niemand het te laten want de kans is groot dat de toegang dan ook weer gratis is
De spelers en begeleiders van de monoloog


Voor meer foto's, Monoloog - Alleen.Voor meer foto's, Het Bos Van Dode Liefjes.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....