Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka's Scholtens en Engels uit Veendam plaatsen zich voor NK

Door op zondag, 6 april, 2008 - 23:20

JUDO - De judoka's Reamon Scholtens en Matteh Engels van Judoschool Veendam hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven. Op het districtskampioenschap -15 jaar wist Reamon in de klasse -55 kilogram de tweede plaats te behalen.

In de strijd om de tweede en derde plaats scoorde hij een fraai punt. In de klasse -38 kilogram stond Matteh Engels erg goed te judoen. Naast technisch goed judo liet Matteh ook zien mentaal sterk te zijn. Met 1 verliespartij en maar liefst 5 overwinningen behaalde hij de derde plaats. In dezelfde klasse kwam Thomas Koekkoek ook erg ver.

De nog maar 11-jarige judoka behaalde bij de judoka's -15 jaar een uitstekende vijfde plaats.

Bij de jeugd tot 12 jaar werden ook nog eens drie medailles behaald. Kjell de Vries was in zeer goede vorm en behaalde een derde plaats. Birger Ijsenbrand stond ook goed te judoen en behaalde eveneeens een derde plaats. Een uitstekende vierde plaats was er voor de jonge Jael Knevel.

Naast deze goede resultaten was het ook een bijzondere dag voor judoka Wouter Pol. Op basis van zijn behaalde nationale titel kreeg hij van de Judobond Nederland de zwarte band uitgereikt.

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....