Nieuws

Havo-3 leerlingen Winkler Prins op bedrijfsbezoekWINKEL PRINS - Leerlingen in havo-3 moeten in de loop van dit schooljaar een keuze maken voor een bepaald beroepsprofiel in havo-4. Een belangrijke stap in het kader van de opleidings- en beroepskeuze. De Winkler Prins biedt de havo-3 leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met de beroepspraktijk van werknemers met een HBO-opleiding.

Na een korte voorbereiding, speciaal gericht op het te bezoeken bedrijf, gaan de leerlingen op stap naar dat bedrijf. Na ontvangst door een directielid, krijgen ze voorlichting over het bedrijf en een rondleiding. Om een indruk te krijgen van het dagelijkse werk van een HBO opgeleide medewerker, brengen de leerlingen in kleine groepjes vervolgens geruime tijd door met een medewerker van het bedrijf. Na een afsluitend gesprek werken ze op school een aantal opdrachten uit, die op een speciale website www.bedrijfsbezoek.sgwp.nl worden geplaatst.
De eerste groep van zestien leerlingen gaat op 28 januari naar Nedmag en een tweede groep van zestien leerlingen op 30 januari naar Kisuma, allebei chemisch-technische bedrijven in Veendam.

De docenten Kleefsman en De Vries zijn blij dat de directies van de bedrijven zo positief hebben gereageerd op het initiatief van de Winkler Prins en tijd steken in het ontvangen van de leerlingen. Voor de leerlingen is het van belang meer inzicht te krijgen in verschillende beroepen en mogelijkheden voordat de profielkeuze wordt gemaakt. De school streeft ernaar nog dit cursusjaar elke leerling in havo 3 een bedrijf te laten bezoeken.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....