Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholieren Winkler Prins zien af van protestactie

Door op maandag, 26 november, 2007 - 21:56

Film: Dennie Gaasendam.
Foto's: Gerard Dekens.
Tekst: Willem van der Werf.


PROTEST - Ook vandaag wilden de scholieren van de scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam protesteren tegen de 1040 uren-norm en de invulling van sommige lesuren.

Vanochtend kon de schoolleiding de leerlingen er van overtuigen om niet te gaan protesteren. De leerlingen zijn gewezen op de reglementen ( klik hier ) waaraan ze moesten voldoen wilden ze meedoen aan een protestactie.

In de ochtendpauze heeft de schoolleiding voor de zekerheid de toegangshekken gesloten zodat de scholieren die toch de straat op wilden het schoolplein niet konden verlaten. De school kreeeg hierbij ondersteuning van twee politieagenten.

Komende dinsdag zullen alle leerlingen een brief mee krijgen voor de ouders, met een totale uitleg over de protestactie en waarvoor de leerlingen actie voeren.

Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen ook al geprotesteerd na een oproep van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Het afgelopen weekend zijn er plannen gemaakt via het internet, Hyves, MSN en SMS om maandag 26 november weer te gaan protesteren.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft afgelopen weekend duidelijk aangeven niet meer achter deze actie te staan omdat men eerst het spoeddebat van woensdag 28 november wil afwachten.

Zondag werd bekend dat de aan GroenLinks gelieerde jongerenorganisatie DWARS alle scholieren heeft opgeroepen om toch maandag te gaan staken.

De organisatie riep wel op tot een ,,lieve actie'' omdat onnodig geweld afbreuk doet aan de wrkelijke boodschap van de staking. Het resultaat konden we zien op de journaals waar in een aantal steden in Nederland leerlingen het aan de stok kregen met de politie.Reactie Plaatsen Of Bekijken....