Overslaan en naar de inhoud gaan

4 Keer goud voor Sebastiaan van der Wal tijdens Medische Wereldspelen

Door Redactie op zondag, 30 juni, 2024 - 21:28

Na een afwezigheid van 5 jaar als gevolg van de COVID pandemie en een nieuwe knie maakte Sebastiaan van der Wal een zeer geslaagde comeback op de Medigames; de wereld sport spelen voor medici. 

De tennissende tandarts is met zijn tandartsenpraktijk gestopt, maar het tennissen is nog altijd zijn grote passie. Dit jaar, de 43 ste editie, werden deze medische spelen gehouden in het Franse Saint-Tropez. Maar liefst 2500 sporters uit 40 verschillende landen komen uit in 20 verschillende sport disciplines.

Van der Wal deed mee aan het tennis toernooi en ook, aan het dit jaar voor het eerst gehouden, padel toernooi. Goud veroverde hij met zijn Belgische partner Philip Fosse in de herendubbel tennis en eveneens in de herendubbel padel. Bij het tennissen werd onder andere in de halve finale van de Brits Hongaarse combinatie Dickenson en Toma gewonnen en in de finale van de Roemeens Braziliaanse combinatie Geanta en De Mello. Ook de mix dubbel leverde tweemaal goud op. Bij tennis een gemakkelijke overwinning op het Argentijnse duo Manzanelli en Petralli, de halve finale tegen het zeer sterke Italiaanse duo Moncelsi Frassica werd niet verwacht. Ook de gewonnen finale tegen het Frans Duitse duo Cosson Sabieraj was een verrassing. 

Bij padel waren het allemaal Chileense tegenstanders. Zowel met tennis als  padel werden de gouden medailles met zijn vrouw Aukje van der Wal gewonnen. Aukje van der Wal wist ook in het damesdubbel twee medailles te winnen, een gouden bij het tennissen en een zilveren bij padel. In het enkelspel tennis tenslotte wist van der Wal beslag te leggen op het brons. 

De Fransman Stephane Eychenne legde hier beslag op de gouden medaille en de Duitser Marc Bientzle op de zilveren. Met in totaal zeven maal goud, één maal zilver en één maal brons betekende dit voor het echtpaar van der Wal de meest succesvolste medische spelen ooit. 

De 44ste Medigames worden in 2025 in het Spaanse Lorret de Mare aan de Costa Brava.