Overslaan en naar de inhoud gaan

Roelof Eefting naar het Nederlands Kampioenschap Biljarten

Door Redactie op maandag, 27 mei, 2024 - 09:37

1635711190499.jpg

Biljarter Roelof Eefting van biljartclub Central in Wildervank doet mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Bandstoten Hoofdklasse in Noord-Brabant op 7, 8 en 9 juni. Eefting baande zich een weg naar de finale door voorrondes in Groningen te spelen, waar hij zich plaatste voor de Districtsfinale. Hier won hij alles, wat hem een ticket opleverde voor de Gewestelijke Finale in Kampen. In Kampen speelde hij de sterren van de hemel en werd hij de onbetwiste kampioen van Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland. Met deze overwinning verzekerde hij zich van een plek op de Nederlandse Kampioenschappen in bandstoten.

Promoties:
Eefting heeft een indrukwekkende biljartcarrière achter de rug. Bij het gewone biljarten (Libre) promoveerde hij van Hoofdklasse naar Extra Klasse en uiteindelijk naar de Overgangsklasse. Hierbij maakte hij regelmatig indrukwekkende series van 387, 300, 250 en 200 punten, met een gemiddelde van 24.00.

Waarom alleen bandstoten?
Volgens Eefting is bandstoten een extreem uitdagend en fascinerend spel. Het doel is om minstens één band te raken voordat de carambole tot stand komt. Eefting heeft daarom besloten te stoppen met regulier biljarten en ook met driebanden, waar hij ooit een serie van 18 behaalde. Door tijdgebrek en zijn betrokkenheid bij het runnen van de sportschool Tors-Gym BV in Wildervank, kon hij niet meer 's avonds spelen. De biljartstudio van Eefting bevindt zich in deze sportschool, waar hij vele uurtjes traint. 

Scores van de afgelopen weken:
Eefting heeft de laatste tijd indruk gemaakt met zijn prestaties. Deze week scoorde hij een serie van 68 op zijn eigen biljarttafel met bandstoten aan de Sportterreinstraat 50 en enkele weken geleden behaalde hij een serie van 52  met bandstoten tegen een clubgenoot van biljartvereniging Central, met een gemiddelde van 31.00. "Het zijn natuurlijk uitschieters," zegt Eefting bescheiden. 

Vooruitblik op het weekend van de Nederlandse Kampioenschappen:
Wat gaat het worden dit weekend? Eefting weet het nog niet, maar hij hoopt dat alles mee zit. "Bij alle finales ben ik nog zenuwachtig," geeft hij toe. "Maar gelukkig heb ik mijn supporters die me er doorheen trekken."