Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam icoon Joop Gall aan de bak
bij SC Stadskanaal

Door Redactie op maandag, 27 mei, 2024 - 07:09


By Football.ua, CC BY-SA 3.0

Door Jesee Smit

Joop Gall is de nieuwe trainer van zondag 2e klasser SC Stadskanaal. De clublegende van BV Veendam heeft een contract voor één seizoen getekend bij de club uit Stadskanaal.

Enkele weken geleden schitterde Joop Gall nog in Veendam tijdens de Theatercollege over BV Veendam, onder leiding van Eddy van der Ley.

Het afgelopen seizoen stond Gall aan het roer bij VV Jubbega, waar de Friese club zich in april verrassend terugtrok uit de competitie om jeugdspelers meer kansen te geven. Het bestuur vind de 1e klasse met de jeugdige jongens te hoog gegrepen.

Gall startte zijn trainerscarrière in 2001 als assistent-coach bij FC Groningen en was daarna hoofdtrainer bij onder andere BV Veendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen. De laatste jaren werkte hij in China en Indonesië, waar hij onder meer Qingdao Red Lions en PSM Makassar trainde. Gall staat bekend om zijn talent om structuur en discipline te brengen, en een positieve sfeer binnen het team te creëren.

Erik van der Vlag, bestuurslid van Stadskanaal, is enthousiast over hun nieuwe aanstelling Gall, hij spreekt in het persbericht: “Joop hecht veel waarde aan structuur en een goede sfeer, en wil graag jeugdige talenten laten doorbreken. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plek is."

SC Stadskanaal staat momenteel tiende in de 2e klasse en speelt zondag de Kanaalstreek-derby tegen Musselkanaal. Om te zorgen voor directe handhaving , moet Stadskanaal winnen en hopen dat Sellingen en Forward punten laten liggen.