Nieuws

Nieuwbouw 11e Laan in Wildervank



1.JPG

Door Bert Woltjes

Na jaren van verpaupering aan de 11e Laan in Wildervank bouwt Acantus in samenwerking met Bouwbedrijf Benus 16 nieuwe woningen aan de 11e Laan in Wildervank. Het gaat om 10 eengezinswoningen en 6 levensloopbestendige woningen. De bouw is in februari begonnen en is naar verwachting eind 2023 klaar voor verhuur.

2.JPG

De verhuurbrochure met daarin meer informatie over de woningen is nog in ontwikkeling. Zodra deze klaar is wordt de brochure gepubliceerd op de website van Acantus. Hierin staat ook meer informatie over de huurprijzen en toewijzing van de woningen.

11.jpg

Op de plek aan de 11e Laan stonden vroeger de gebouwen van de VBB (Veenkoloniaal Boerenbond) en de panden van de voormalige papiergroothandel Scholten. Bijna 100 jaar was het pand een herkenbare plek in Wildervank. In 2007 heeft woningbouwcorporatie Acantus het leegstaande pand gekocht en in 2017 laten slopen om er nieuwbouw te plegen.

13.jpg

Door de ontwikkelingen op de woningmarkt is dit uiteindelijk nu pas tot stand gekomen. Ver daarvoor in 2007 was het pand van de voormalige discotheek Kibbelkoele, later Barcarolle en Danceworld reeds gesloopt. We zijn nu 16 jaar verder! Van alle panden die er ooit gestaan hebben is nog 1 woning over.


Fotoalbum: