Nieuws

Eerste rock & roll avond
in Margaretha Hardenberg CultuurcentrumIMG_5277.JPG

Afgelopen zaterdag was er het eerste optreden van een rock & roll band in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Het organiseren van muziekavonden is ook bedoeld voor de verbinding van de bevolking in Wildervank.

De band HayFever uit Sneek was gisteravond de eerste in het MHC in deze reeks. “We willen proberen om een keer in de drie maanden, dat is vier keer per jaar, een band in te huren.” Henk Robben heeft deze band in Zuidwending horen spelen. Zo'n goeie band wilde hij ook naar Wildervank laten komen.

IMG_5300.JPG

De eigenlijke bedoeling is om bands uit Wildervank en Veendam te laten optreden in het MHC. “Voor een publiek van de oudere jeugd”, aldus Robben. “Het is de muziek uit hun jeugd.”

Gerry Wolthof (de Dutch Neil Young) zal met zijn band ook het podium betreden.

IMG_5311.JPG

Op deze eerste livemuziek avond waren ongeveer 120 muziekliefhebbers afgekomen. Dit aantal was volgens de verwachting. De verwachting is ook dat het er bij de volgende editie veel meer zullen zijn. Er werd volop gebruik gemaakt van de dansvloer. De reacties waren lovend.

IMG_5296.JPG

Het is de nieuwste loot aan de andere activiteiten. Het is ook van belang voor de continuïteit van het MHC als rijksmonument in een tijd waarin alles duurder is geworden.

“Het is hier goed beveiligd door een beveiligingsbedrijf. En is er een EHBO post aanwezig.”


 
Fotoalbum: