Nieuws

CDA pakt Kerstpakketten in bij “De Boer & Schuur”



WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.30.03 (2).jpeg

Vrijdag bracht een delegatie van het CDA een werkbezoek bij “De Boer en Schuur” aan de Zwaaikom in Veendam. Naast de fractievoorzitter van de CDA afdeling Veendam-Wildervank waren CDA 2e Kamerlid Agnes Mulder, de CDA lijsttrekker voor de provinciale staten Robert de Wit en de CDA lijsttrekker Hermien Kerperin van het Waterschap Hunze en Aa’s aanwezig. Ook een vertegenwoordiging van CDA afdelingen uit de regio waren aanwezig.

IMG_0191.JPG

“De Boer en Schuur”, een groothandel voor het totaal pakket voor kantine en kantoor, van soep tot paperklip en van koffie tot bureaus. De Boer is begonnen als groothandel voor bedrijfskantines en in Veendam een begrip als “Snoepie de Boer”. Een aantal jaren terug kreeg hij de gelegenheid om “Schuur kantoorartikelen over te nemen.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.30.03 (5).jpeg

Minder bekend is dat Jos de Boer en zijn vrouw het in deze periode druk hebben met het verzorgen van Kerstpakketten. Een sociaal aspect is dat al zo’n 20 jaar medewerkers van Wedeka, in een loods aan de overkant van de winkel, worden ingezet om te helpen met het inpakken. Sommige medewerkers doen dit al 24 jaar met veel plezier en enthousiasme.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.30.03 (4).jpeg

Op aanwijzing van de inpakkers gingen de CDA’ers aan de slag om dozen met Kerst-etenswaren te vullen. De producten netjes tegen elkaar aanleggen met het etiketje naar boven. Op de vraag waar Jos als ondernemer tegen aan loopt antwoordde hij dat gemeenten meer gebruik moeten maken van de lokale ondernemers. Ook loopt hij bij aanbestedingen tegen veel papierwerk en regels aan, die met de levering op zich niets te maken hebben. De Rijksoverheid zou meer moeten doen aan prijsregulering en overbodige regels moeten afschaffen. Vanuit de lokale CDA fracties werd opgemerkt dat het nog steeds lastig is om mensen met een beperking in het bedrijfsleven onder te brengen. De Sociale Werkplaatsen blijven belangrijk om deze mensen een werkplek te geven, zodat ze niet in de bijstand terecht komen en achter de geraniums komen te zitten. Aan Agnes Mulder om dit aandachtspunt mee te nemen naar de CDA fractie in de 2e Kamer.

IMG_0203.JPG

Een gedeelte van het bedrijf is van juni tot en met december ingericht als showroom voor kerstpakketten. Veel klanten vanuit het Midden- en Klein Bedrijf bestellen bij De Boer & Schuur hun kerstpakket. Nou ja bestellen. “Het liefst komen de klanten het kerstpakket hier zelf uitzoeken en samenstellen,” vertelt Jos de Boer. Jos z’n vrouw Anneke richt de showroom in met verschillende thema’s, bijvoorbeeld in kleuren rood of zwart of speciale cadeaugeschenken. Een lust voor het oog. Ook hun dochter mag graag meehelpen.


Fotoalbum: