Nieuws

Kunstexpositie in vanBeresteynAafke Pierink 1.jpg

‘De Vier Linden’, kunstexpositie vanaf woensdag 7 december
te zien in vanBeresteyn.

De expositie biedt ruimte aan veertien kunstenaars. Allemaal stellen ze een aantal van hun prachtige werken tentoon in de mooie lange galerij van vanBeresteyn. Kunstenares Aafke Pierink exposeert een groot deel van haar prachtige schilderijen. Haar schilderstijl is realistisch en magisch realistisch. De ‘vrouw’ is belangrijk in haar werk. Ze houdt van het mythische en het magische van de vrouw en dit is vastgelegd in haar werken.

Ook zijn er werken te zien van veertien andere kunstenaars met diverse uiteenlopende stijlen. De kunstenaars krijgen allemaal les van Aafke in het gezellige Atelier de ‘Vier Linden’ in Wildervanksterdallen. Al jaren komen ze iedere week samen om de leukste kunstwerken te maken. Het varieert van portretten, landschappen of een stadgezicht van de Grote Markt in Groningen. De kunstenaars hopen dat veel mensen de expositie komen bekijken en mee  genieten van de diverse kunstwerken. Kunst is er voor iedereen, kom gerust langs en ervaar het zelf.  

De expositie wordt georganiseerd door Schilder Atelier, de ‘Vier Linden’ en zal feestelijk geopend worden door Sabrina Kanninga.

De expositie is van 7 december tot woensdag 1 maart 2023 gratis te bezoeken, tijdens de openingstijden van vanBeresteyn, op de begane grond aan de hertenkamp zijde.