Nieuws

61ste vestiging van Picnic in Veendam geopend



IMG_9970.jpg

De hubs van de Picnic websuper bestelketen van verse boodschappen, die per app kunnen worden besteld, hebben een enorme groei doorgemaakt. Woensdag is aan de Transportweg in Veendam het eenenzestigste filiaal in gebruik genomen. Vanaf 1 november was  men begonnen met de verbouwing van het pand. De openingshandeling werd verricht door wethouder Bert Wieringa en hub lead (filiaalmanager) Jasmijn Kraak.

De websuper met verse boodschappen en complete menu's was in 2015 in Amersfoort van start gegaan. Inmiddels is het doorgegroeid tot het eenenzestigste filiaal in Veendam. Ruim 170 steden kunnen worden bediend. De boodschappen en kant en klare menu's kunnen per app worden geleverd. Bestellingen tot 22 uur kunnen de volgende dag nog bezorgd worden.

“Boodschappen vanaf 25 euro worden gratis thuis afgeleverd”, verteld regiomanager Vincent de Bruin. “We hebben de laagste prijs. Niet alleen voor ouderen is het ideaal, maar ook voor gezinnen met kinderen. En mensen die geld willen sparen. Het wordt thuisgebracht terwijl je op de bank zit.”

IMG_9997.jpg

De boodschappen worden met kleine bestelwagentjes gebracht. Eigenlijk is het een supermarkt op wielen. De bestelwagentjes rijden elektrisch. De Bruin: “We zijn ook een heel duurzaam bedrijf. De bestelauto's rijden maximaal 50 kilometer per uur. Het zijn speciale auto's die smal zijn zodat ze niet in de weg staan bij het parkeren.”

Na Veendam gaat er ook bezorgd worden in Wildervank, Bareveld, Meeden, Muntendam, Zuid- en Noordbroek, Scheemda, Winschoten en een deel van Hoogezand.

Ook in het buitenland is men flink aan het groeien. In Duitsland en Frankrijk is begonnen met de eerste hubs.