Nieuws

Prijsuitreiking lichtjesroute  VeendamFinse Golf.JPG

Door Peter Panneman

Twinkelende straten, sneeuwpoppen, kerstmannen, rendieren, prachtige sterren en andere creatieve kunstwerken, de lichtjesroute is een groot kerstfeest. Mensen rijden langzaam door de straten of stoppen even met joggen om een foto te maken. Heel veel mensen hebben veel fantasie en werk verzet om hun huis of straat er geweldig uit te laten zien. Het was voor de jury dan ook geen makkelijke opgave om tot een oordeel te komen. Een jury panel van maar liefst 30 leden is op pad gegaan en heeft per wijk de versieringen beoordeeld op onder andere mooiheid, originaliteit, creativiteit en de moeite die men ervoor heeft gedaan.  Er werd gekeken naar zowel individuele adressen als naar straten. De straatprijs en de nominaties voor de hoofdprijs worden maandag 21 december in stijl uitgereikt. De overige prijzen worden in dezelfde week uitgereikt. 

Hoofdprijs
Er zijn drie genomineerden voor de hoofdprijs. Wiens versiering als beste wordt beoordeeld, wint de Nedmag-prijs, een bedrag van €500,00. De Rabobank-prijs is €350,00 en de derde prijs is €150,00. De drie genomineerden ontvangen maandag 21 december een uitnodiging om bij de prijsuitreiking te zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 december tijdens ‘’Het concert van Veendam’’ in Theater van Beresteyn. Het concert belooft een sfeervolle avond te worden met  mooie muziek van Wia Buze, Erwin de Vries, Sandy Altman, Agnes Woltjes en Romain Doedens. De show, inclusief de prijsuitreiking, is live (en gratis) te bekijken en te beluisteren via SKV (kanaal 996), online via parkstad.nl of de Facebookpagina van Parkstad. 

Straatprijs
De straatprijs is voor degene die de mooiste straat of gedeelte van de straat, flat of kade heeft. Ook hier wordt gekeken naar mooiheid, originaliteit en creativiteit. Maar ook naar het geheel van de versiering en de wijze waarop er gezamenlijk iets is gecreeërd. De straatprijs wordt gesponsord door Jumbo Veendam en Bakker Wim Zijlema. Zij hebben een verrassend cadeau voor de deelnemers. Dit cadeau zal op ludieke wijze bij de winnaars worden bezorgd.