Nieuws

Corona in de Breehorn VeendamBreehorn.jpg

Door Peter Panneman

Bij Zorggroep Meander zijn op dit moment op vijf van de acht woonzorg- en/of woonservicelocaties van Zorggroep Meander bewezen corona besmettingen geconstateerd. Het betreft o.a. de locatie Breehorn in Veendam waar momenteel 1 bewoner positief getest is. Er zitten 13 bewoners preventief in quarantaine en mogen geen bezoek ontvangen. Bij geen bijzonderheden wordt de quarantaine 15 december opgeheven. De overige locatie waar corona geconstateerd is zijn Borg Westerwolde (Ter Apel), Parkheem (Stadskanaal), Heggerank (Musselkanaal), en Bolderbörg (Vlagtwedde).

Op hun website ( www.zgmeander.nl ) staat een overzicht met het aantal besmettingen en informatie over quarantaine en bezoekregeling. Deze wordt met grote regelmaat geüpdatet. Wanneer er in een locatie een besmetting met het COVID-19 virus wordt vastgesteld, worden alle noodzakelijke maatregelen getroffen. Bij een (mogelijke) besmetting melden wij dit aan de GGD en worden betrokken bewoners volgens het protocol van de RIVM geïsoleerd verzorgd op de woonzorglocaties, met een vast team van medewerkers.

Voor alle locaties geldt dat alle bezoekers zich moeten registreren en verplicht zijn om een mondkapje te dragen. Op afdelingen die niet in quarantaine zijn, kunnen bewoners bezoek ontvangen. Op de afdelingen die in quarantaine zijn ontvangen bewoners geen bezoek. Bewoners en eerste contactpersonen worden geïnformeerd over de aanpak en de impact van de coronamaatregelen op het dagelijks leven en de bezoekregeling. In overleg met de deskundige infectiepreventie wordt besloten of bewoners en medewerkers preventief getest dienen te worden.