Nieuws

Werkzaamheden bouw `Hotel` in Veendam hervat



Hotel.JPG

Door Peter Panneman

En aantal weken geleden werd het in aanbouw zijnde `Hotel` aan het Beneden Westerdiep in Veendam in de steigers gezet. Dit na een hele lange periode dat er geen bouwactiviteiten hadden plaats gevonden. `De bouwvakkers genieten nu van hun vakantie maar daarna zullen de bouwwerkzaamheden hervat worden, weet Dick Woldhuis.

Dat het allemaal zolang duurt (inmiddels 8 jaar) is simpel te verklaren zo weet Woldhuis. `in de crisisjaren zijn er maar liefst twee aannemers tijdens de bouw failliet gegaan`.

Of het zal worden afgebouwd als hotel is nog maar zeer de vraag, het is op dit moment heel goed denkbaar dat ik er appartementen van maak, maar dat is ook aan de gemeente Veendam, die heeft aangegeven meer bewoning in het centrum te willen, aldus Woldhuis.
Wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn over het omzetten naar appartementen.

Ondernemer Dick Woldhuis kwam eind 2011 al met het plan voor de bouw van een hotel met 16 kamers en met een grand-café/restaurant op de begane grond aan het Beneden Westerdiep in Veendam. Op deze plek stond tot september 2008 café Janssen & Janssen. De bouwwerkzaamheden gingen in juni 2012 van start.