Nieuws

Met Scouting Veendam ‘hiken’
tijdens Zomertocht door BorgerswoldIMG_0404.jpg

Zaterdag was het voor het eerst dat Scouting Veendam een wandeltocht met scoutingspel ook voor inwoners van Veendam heeft gehouden. De opkomst was met 70 deelnemers over 13 groepen verspreid. Deelname was voor een kleine bijdrage van €2,50 per persoon.

IMG_0470.JPG

De scoutingclub houdt ieder jaar in februari voor haar leden een ‘hike’, een lange wandeling in het buitengebied. Welk uiteraard volledig in het teken staat van het scoutingspel.

IMG_0259.jpg

Vanwege de coronacrises was het aanbod van het scoutingspel, evenals sport- en spelactiviteiten van andere verenigingen, de afgelopen periode minimaal. Volgens verwachting zouden er tijdens de zomervakantie veel thuisblijvers zijn. Daarom hadden Annique Panman, Carlijn Kooi en Nadieh Mulder van Scouting Veendam de Zomertocht bedacht. Eveneens in het teken staand van het scoutingspel.

IMG_0630.jpg

Daarbij was er een kleine samenwerking met Summerfun, die een van de zeven posten had bemand. Van Summerfun liep er ook een groepje mee. Annique Panman is tevens bij Summerfun betrokken als vrijwilligster en had het voorstel voor samenwerking gedaan. Samenwerken maakt sterker tijdens deze periode.

IMG_0272.jpg

De Zomertocht was uiteraard coronaproof. Deelnemers moesten zich ruimschoots van tevoren inschrijven voor niet te veel mensen tegelijk. Het vertrekpunt was voor ’t Scouthuus gelegen op het scoutingeiland, een prachtige locatie in Borgerswold.

IMG_0549.JPG

In de ‘hike’ waren twee routes opgenomen, van respectievelijk 5 kilometer en een langere van 8,5 kilometer. Er werd gelopen in groepjes van maximaal acht personen. De kinderen zijn van alle leeftijden. Met kinderen was het onder leiding van volwassenen.

IMG_0433.JPG

Groepjes volwassenen vonden ook uitdagingen op hun pad. Dat gelijk al goed begon met een ‘apenbrug’, twee boven elkaar gespannen wiegelende touwen over het water naar de overkant. Sommige volwassenen waagden zich er niet aan. Amber (11) uit Veendam zit bij Clias op turnen. Dat hielp zeker mee. Lukas (11) zit zelf op scouting en pakte het technisch aan. In een stukje bos was ook een klimparcours met touwen.

IMG_0592.JPG

Ook een scoutingonderdeel was het vlotvaren op twee plaatsen. Bij deze twee posten elk hoorden twee verschillende opdrachten. Bij de zeven posten was het verrassingseffect ingebouwd. Waarvan men vooraf geen weet had.

IMG_0371.jpg

De tocht was ook op zondag gepland, maar vond wegens onvoldoende deelname geen doorgang. De Zomertocht is met zo’n 30 scoutingleden in goede banen geleid. Als het bevalt komt er volgend jaar misschien een tweede editie.


 
Fotoalbum: