Nieuws

Bennie van Buizen nieuwe voorzitter Tuinvereniging VeendamBennie van Buizen.JPG

Door Peter Panneman

Bennie van Buizen uit Veendam wordt per 1 augustus 2020 de nieuwe voorzitter van Tuinvereniging Tuinrecreatie Veendam in het Recreatiepark Borgerswold. Hij volgt hiermee Hessel Nieboer op die na 6 jaar de voorzittershamer heeft doorgegeven. Nieboer blijft wel verbonden aan de Tuinvereniging door middel van de kindertuinen. `De saamhorigheid moet terugkomen binnen de vereniging` aldus de nieuwbakken voorzitter Bennie van Buizen (41) die graag aan de slag wil met de vereniging en heeft inmiddels de Oogstfeest en de Open dag bovenaan het verlanglijstje staan. Tevens zal het huidige verenigingsgebouw binnenkort opgeknapt worden. Maar ook aan de overlast van auto`s en vandalisme op het tuinencomplex moet een definitief einde komen. Om het ledental stabiel te houden gaan we ons richten op de jeugd die we nauwer in contact willen brengen met de natuur` aldus de voorzitter die zelf inmiddels een bijenstal op het complex heeft.

De vereniging wil de kinderen in staat stellen om op haar tuincomplex, onder leiding van vrijwilligers, op een stukje grond van 20 vierkante meter te gaan tuinieren. Ze komen zo op een plezierige manier nauwer in contact met de natuur. Op hun eigen tuintje kunnen ze immers volledig het (zaaien, ontkiemen, bloeien en afsterven), van de gewassen van zeer nabij meemaken. Een aantal scholen maken daar al dankbaar gebruik van.

De tuinvereniging bestaat 24 mei 2021 precies 50 jaar en kent een stabiel ledental van 80 leden en er zijn circa 100 tuinen aanwezig. Voor wie belangstelling heeft voor een tuin of kindertuinen, meer info op www.detoene.nl