Nieuws

Eerste Jamsessie in Grand-café JavaIMG_0034.JPG

Zondag 26 januari is de allereerste Jamsessie van dit jaar gehouden. Tevens was het in dit vierde jamseizoen ook de allereerste keer op de nieuwe locatie in Grand-café Java. In de prachtige intieme achterzaal met de juiste akoestiek hebben de jammers volop van zich laten horen. Met erom heen op verhogingen gezellige tafeltjes met uitzicht op een mooi podium.

De week ervoor was tijdens een try-out de zaal getest om vooraf te weten hoe het er zou klinken.

IMG_0029.jpg

Als speciale gast trad de nog jonge band Clayheads op met o.a. covers van The Beatles, AC/DC en Status Que. De band komt uit Bellingwolde en de muzikanten noemen zichzelf ook wel “Klaaikop’n”.

Natuurlijk was er ook voor nieuw talent weer volop ruimte om in te pluggen. Standaard stonden er weer versterkers klaar met een gitaar, een drumstel en microfoons. Een eigen (bas)gitaar en eventueel een eigen versterker hadden de jammers zelf meegenomen.

IMG_0075.jpg

Muzikanten hebben natuurlijk ook publiek nodig, maar die was er weer volop om te genieten van het muzikaal talent. En van de gezellige sfeer.

Die was van ons kent ons want veel muzikanten kennen elkaar van eerdere jamsessies. Het maakt het ook een stuk gezelliger, en weten muzikanten wat ze aan elkaar hebben. Daarbij meld er zich ook regelmatig weer vers bloed. De wisselingen tijdens de jamsessies zijn heel divers. Uit de jamsessies zijn nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan en ook zijn er nieuwe bandjes gevormd. Die zich weer lieten horen op een volgende jamsessie.

IMG_0065.JPG

Een nieuw talent was de 8-jarige Rob Jan Douma achter het drumstel. Op zijn zesde was hij met drummen begonnen. Hij speelde samen met zijn vader Rob (basgitarist) en neef Henk Zeven (gitarist). Henk speelde op een stratocaster gitaar dat zijn vader Anjo (drummer) voor hem heeft gemaakt. Met dit verschil dat het geen Fender is. Maar een Zeven, de achternaam van de maker. Zijn vak als meubelmaker heeft hem daarbij geholpen. 

IMG_0057.JPG    

De zeer muzikale familie was met het samen gaan optreden nog maar pas begonnen. De jamsessie was hun eerste, en het was eigenlijk uit de losse pols.

IMG_0068.JPG