Nieuws

Kindermiddag in Bibliotheek Veendam met SchaduwtheaterIMG_0489.JPG

Woensdagmiddag hebben kinderen in Bibliotheek Veendam een wondere wereld tot leven gebracht. De wondere wereld van het schaduwtheater die ze zelf mochten maken. Er werd gespeeld met licht en donker.

Kinderen hebben allerlei figuren uitgetekend, uitgeknipt en op een houten stokje gelijmd. Op een doorzichtig scherm werd met een lamp deze figuren in het schaduwtheater tot leven gebracht, en werden er ook verhalen bij verzonnen. Dat kon ook met verhalen uit boeken als voorbeeld.

IMG_0514.JPG

De voorstellingen kon worden vertoond aan de ouders, maar ook heel leuk was het meedoen van de ouders zelf. Bibliotheek medewerker Jeroen had een kasteel getekend met een ridder met zwaard om allerlei geboeftes de doorgang te blokkeren.

IMG_0479.jpg

Oma Ingrid heeft allerlei dieren getekend en uitgeknipt voor haar voorstelling aan kleindochter Robin (7). Ze wilde in haar schaduwtheater het verhaal van de safari, van 20 jaar geleden met haar man in Afrika, tot leven brengen. Eigenlijk was het een soort reisverslag geworden. Robin had daarbij haar eigen diertjes gemaakt. Er was veel werk ingestoken alvorens de voorstelling kon beginnen.

IMG_0529.JPG

Er kon ook genoten worden van een mooi voorleesverhaal door Tinette Bloem uit Moppereend, het Prentenboek van het Jaar 2020 in het kader van de Nationale Voorleesdagen.  

De wekelijkse kindermiddag van de Bibliotheek Veendam kent een vrije in- en uitloop tussen 14.00 en 16.30 uur.

IMG_0534.jpg