Nieuws

Vol Museumplein tijdens tweede editie
SKV Bogdike Tribute festival_DSC7507.jpg

Vorig jaar heeft Stichting Kabelnet Veendam haar 30-jarig bestaan gevierd in Veendam. Hun jubileum werd in samenwerking met stichting Bogdike op het Museumplein met een gratis toegankelijk muziekfestival groots gevierd. Waarbij onder meer Gruppo Sportivo optrad. Het werd een groot succes en dat vroeg om een vervolg. Afgelopen zaterdag vond weer een tribuutfestival plaats, mogelijk dankzij de SKV die ook voor deze editie hoofdsponsor was van het festival.

Met in de ‘Line-up’ stond vanaf 16 uur Hot Me!, Look Sharp betrad vanaf 18 uur, Rondje Doe Maar  om 22 uur, en de grote afsluiter op dit goed bezocht festival in Veendam was Erwin Nyhoff.

In 1993 zaten Tom Feiken, Koos Feiken en Everhard Sprik aan de bar van het plaatselijke dorpshuis in Zuidwending. Het drietal vond het de hoogste tijd worden voor een optreden van een band in het dorp. Toen bleek dat dit door gebrek aan financiële middelen niet haalbaar was besloot het barpersoneel dat de jongens zelf ook wel kunnen spelen. Het bleek een geniale inval en de oprichting van Hot Me!

IMG_0300.JPG

Alma uit Meeden, Marijke uit Groningen en Trijntje uit Buitenpost vinden vooral de zanger Everhard Sprik heel erg leuk. Als fan maken ze onderdeel uit van een ‘groupie’, waarvan de fans zeer trouw zijn aan een groep of bekend persoon. En eensluidend: “Rock & roll is the best natuurlijk.”

‘Look Sharp!’ bestaat uit 100% hits van Roxette, in de stijl en met de sound van de succesvolste Zweedse bands aller tijden. Met dansbare popliedjes (The Look, Joyride), afgewisseld met kloppende ballads (Listen To Your Heart).

_DSC7605.jpg

Rondje Doe Maar bestaat uit zes super enthousiaste, professionele muzikanten die als doel hebben om jou mee te nemen naar de hoogtijdagen van Doe Maar. De missie van Rondje Doe Maar is om zowel fans van toen te bekoren, als om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor dit legendarische Hollandse product.   

Met zijn deelname aan The Voice of Holland wilde Erwin zijn muziekcarrière nieuw leven inblazen. Hij werd uiteindelijke derde, maar slaagde ermee in zijn opzet. Van Pinkpopartiest tot afwasser, en weer terug als finalist bij The Voice of Holland: geen enkele Nederlandse artiest heeft zo’n grillige carrière achter de rug als Erwin Nyhoff. Op het Bogdike Tribute bracht hij keigoede vertolkingen van Bruce Springsteen.

_MG_9150B.jpg

Tijdens zijn concert in Veendam begon het te regenen en kwam het met bakken naar beneden. Sommige bezoekers waren met regenkleding en paraplu's erop voorbereid en lieten zich niet uit het veld slaan. Ze wilden erbij blijven. En genoten sommigen aan de tafels gewoon van hun pilsje. Iemand anders was onder een tafel gedoken. Het restaurant was een betere optie. Na de bui kwamen er ook bezoekers weer het plein op.   


Fotoalbum: