Sport

Verslag V&Z Veendam - week 18V&Z_Veendam.png

Struners United kampioen tweede klasse

Tweede klasse
Vrijdagavond was de laatste speelavond van het seizoen 2018/2019 en daar werd nog gespeeld om het kampioenschap in de tweede klasse en kon V&Z/Topbrands kampioen worden in de derde klasse van de KNVB. V&Z/Topbrands is kampioen geworden door met 13-3 te winnen van Omlandia 3 en de enige tegenstander die nog een hele kleine kans om dit te voorkomen was WMC 4, maar dit team verloor en dus kon de vlag uit. Direct na de wedstrijd kreeg het team een bal aangeboden de KNVB die Harm Jan Wubs mocht overhandigen aan de aanvoerder Jeroen Huizinga. In de interne competitie was in de tweede klasse nog geen kampioen, maar op de laatste avond won Struners United met 6-2 van DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi en is daarmee de kampioen.

Eerste klasse
De uitslagen van de laatste week in de eerste klasse waren: Kruit en Kramer- Beste Hypotheek 4-6, Autobedrijf Smid Meeden-Sportcafé Sportplein 6-2, Yong Classics-Clias/v.d.Laan Verzekering 3-3 en Smit Facility won met 8-2 van Sandra’s Hairstudio en daar kreeg Cees Meidam een pet aangeboden door Smit Facility, omdat hij bij hen lijnrechter is. In de tweede klasse waren de uitslagen Statusbar-Veendam Fanatics 3-3, Slagerij K. Nieland-Buurke Bestrating 4-8 en in de derde klasse was nog een wedstrijd te gaan en die ging tussen Kleine Panda en V&Z Team en werd 5-5. In de Parkstadhal werd gestreden om de derde plaats in de beker en deze werd door Adam & Partners met 7-0 gewonnen van Fc. Titanium en daarna kwam de kampioenswedstrijd van V&Z/Topbrands en dat was een wedstrijd waar V&Z veel beter was en ook won met 13-3 en door het verlies van WMC de kampioen is in de derde klasse. De finale tussen Galacticos en Draaijer Schilders zou volgens vele mensen een spannende de strijd worden, maar daar kwam niets van terecht. Draaijer Schilders dat ook veel publiek had meegenomen kwam na 8 minuten met 0-1 voor en voor de rust werd het ook nog 0-2. Na de hervatting maakte Draaijer Schilders 0-3 en scoorde Galacticos nog 1-3 en toen leek het erop dat het nog weleens spannend zou kunnen worden, maar daar dachten de spelers van Draaijer anders over en zo liep de score op tot 1-6 en was de overwinning dik verdient.

KNVB speldje voor Aeilt Hassing
Tegen tienen werden er in Sportplein de prijzen door voorzitter Aeilt Hassing uitgereikt en toen hij zijn verhaal had gedaan en wilde beginnen met de uitreiking werd deze zelf verrast door Bram Vazel van de KNVB die hem een certificaat en een speldje mocht uitreiken en werd de voorzitter benoemd tot scheidsrechter van verdienste, omdat hij meer dan 30 jaar scheidsrechter is. Voor Aeilt Hassing was dit een grote verrassing.

Scheidsrechters
Daarna mocht de voorzitter weer verder gaan met het uitreiken en mocht scheidsrechter Albert de Vries zich melden en deze stopt met fluiten voor V&Z en KNVB door werkzaamheden. De Vries kreeg een bierpakket aangeboden en kwam zelf ook met een cadeau voor de vereniging door een wedstrijdbal aan te bieden en wij hem bedankten voor de 20 jaar fluiten voor V&Z en ook voor de bal. Daarna was scheidsrechter Hofman aan de beurt en die kreeg een beker, omdat hij werd verkozen tot scheidsrechter van het jaar en tienkamp die deze prijs twee keer had gewonnen werd uitgeroepen tot minst beste scheidsrechter.

Kampioenschaal
Daarna werd V&Z/Topbrands naar voren geroepen en mocht Jeroen Huizinga de kampioensschaal in ontvangst nemen van V&Z.

Fairplay
De voorzitter mocht ook vier keer de fairplay uitreiken en wel aan twee teams in de hoofdklasse wat op zich heel knap is en die waren voor Draaijer Schilders en JS-Viro en daar kreeg Q. Smalbil van JS-Viro ook nog een glazen kan aangeboden met het opschrift beste eigen doelpunt en in de eerste klasse kreeg Sandra’s Hairstudio de fairplay en in de tweede klasse Veendam Fanatics. De topscoorders waren C. van Dijk en W.D. Jonge in de hoofdklasse met elk 23 goals en in de eerste klasse P. van Son die er 56 maakte en in de tweede klasse werd T. Kasto met 48 goals en in de derde klasse M. Kohodadad met 52 goals.

De kampioenen werden dit seizoen: Galacticos in de hoofdklasse, Smit Facility in de eerste klasse en daar kreeg doelman Dijkhuis een beker voor de grootste blunder van het jaar, Struners United in de tweede klasse en Fc. Titanium in de derde klasse.

Daarna bleef het nog lang gezellig in Sportcafé Sportplein.
Als er nog nieuwe teams zich willen aanmelden dan kan dat, maar niet te lang wachten, want vol is vol. Er hebben zich inmiddels een aantal teams aangemeld en dat is alleen maar goed voor de vereniging. Het bestuur wenst jullie allemaal een mooie zomer en een mooie vakantie en dan zien we elkaar hopelijk weer in het begin van het nieuwe seizoen.