Nieuws

OBS de Viermaster viert 25 jarig bestaan



foto viermaster.jpg

Groot feest voor OBS de Viermaster, te Veendam. Dit jaar bestaat de school 25 jaar. In 1994 kwam de Viermaster school tot stand, door een fusie tussen, de Zuidenveldschool, de Werf, de Kleine Vaartschool en de Burgemeester Nap school, allemaal scholen uit de wijk Sorghvliet. Na een aantal jaren ging de school verder op twee locaties en tegenwoordig krijgen de leerlingen les op één locatie, in de wijk Rivierenbuurt.

Verkeersveiligheid heeft altijd een grote rol gespeeld bij de Viermaster, de school was indertijd dan ook de eerste verkeersveilige school in de provincie Groningen. Niet alleen fysieke veiligheid, maar ook saamhorigheid, gemeenschapszin en sociale veiligheid staan centraal bij de school. Een voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid, is de aandacht die geschonken wordt ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Het jaarlijkse bezoek aan Herinneringskamp Westerbork en de adoptie van het oorlogsmonument in Wildervank zijn jaarlijks terugkerende gebeurtenissen binnen de school. De saamhorigheid komt terug in de veelzijdige activiteiten, die de zeer actieve activiteitencommissie en sponsorcommissie organiseren voor de leerlingen van de school. Mooi voorbeeld hiervan is “ Viermaster ontdekt Borgerswold” . Iedere ondernemer in het Borgerswold werd met een bezoek vereerd door een groep van de school. Of het gigantische optreden met alle leerlingen in de Wildervanckhal i.s.m. Circus op School. Of een cupcake actie, waarvan de opbrengst werd gebruikt voor een nieuw speeltoestel op het speelplein. Mede door de sponsoren, die de school ondersteunen, is het mogelijk om de leerlingen een geweldige basisschooltijd te bieden.

obs de viermaster.jpg

Naast alle activiteiten wordt er uiteraard ook onderwijs gegeven op de Viermaster. Uit alle inspectierapporten blijkt dat het onderwijs van een prima niveau is en dan het schoolklimaat zelfs met de hoogst mogelijke score wordt gewaardeerd.

Op woensdag 15 mei a.s. vieren de leerlingen en leerkrachten het 25-jarig bestaan tijdens het jaarlijkse pleinfeest. Het thema “25 jaar Viermaster” , zal in het teken staan van activiteiten uit 1994, het jaar waarin de school is opgericht. Van 15 mei t/m 20 mei, is er in de gemeenschapsruimte een fototentoonstelling te bezichtigen, in het teken van 25 jaar Viermaster. De tentoonstelling is vrij toegankelijk, nl. van 15 mei van 16.30 tot 19.00 en op de schoolse dagen van 8.30 tot 15.30.