Nieuws

Havenbuurt krijgt vernieuwde speeltuin maar mist helpende hand



_MG_6393.jpg

Al zeker 20 jaar willen de bewoners in de Havenbuurt in Veendam een vernieuwde speeltuin. In het verleden werden er door buurthuis ’t Spoordok regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom de speeltuin.  

Wijk- en buurtbeheer Havenbuurt organiseerde jaren geleden de Straatspeeldag in de Tijdenstraat maar doet dit nu samen met Wijk en buurtbeheer Centrum in het centrum. 

_MG_6392.jpg

Wel waren buurtbewoners en genoemde partijen het eens dat de Havenbuurt een vernieuwde speeltuin nodig heeft, die met mooi weer druk wordt bezocht door kinderen, jongeren en ouderen. Het was ooit een mooie ontmoetingsplek in de wijk voor alle bewoners.

Zaterdag 23 maart is een start gemaakt met het vernieuwen van de speeltuin. Alle speeltoestellen zijn verwijderd onder toezicht van Acantus, Wijk- en buurtbeheer, De Bruggen, Compaen, de gemeente en enkele buurtbewoners.  

_MG_6395.jpg

Afgelopen week is het gras verwijderd en de grond is egaal gemaakt door een extern bedrijf. Daarna wordt er nieuw gras ingezaaid. Wanneer het gras volgroeid is gaat de gemeente zorgen dat de leverancier van de speeltoestellen de speeltuin opnieuw gaat inrichten. Rond de zomervakantie kunnen de bewoners van de Havenbuurt weer gebruik kunnen maken van de speeltuin maar dit lukt alleen als er voldoende helpende handen uit de Havenbuurt zijn die daar bij willen helpen.  

Op dit moment liggen de speeltoestellen opgeslagen in een loods van De Bruggen waar ze een opknapbeurt krijgen. Alleen zal moeten gebeuren door de buurtbewoners zelf. De gemeente ziet graag  dat de burgers ook de nodige inzet leveren (burgerinitiatief).

_MG_6428.jpg

Saamhorigheid
Actieve burgers zijn belangrijk voor de wijken. Een buurthuis is belangrijk voor een wijk. Door activiteiten te organiseren in een wijk komen bewoners samen.  De onderlinge band wordt versterkt in de wijk en burgers zijn sneller bereid om zich in te zetten voor hun wijk. Wijk- en buurtbeheer is ook belangrijk voor een wijk maar dan moeten ze wel dichter bij de burgers staan en niet te veel bezig zijn met besturen en bestuurders. De laatste 10 jaar zien we dat alles centraal moet. Dit is ten koste gegaan van de buurthuizen in de gemeente. De Havenbuurt is daar een goed voorbeeld van. Op dit moment zijn er namelijk onvoldoende helpende handen om de speeltoestellen op te knappen, en dat komt de samenhorigheid niet ten goede.

_MG_6615.jpg

Belangstellende kunnen zich melden bij Roy Hullegie, Buurtwerker/Jongerenwerker Compaen, telefoon 06-51176405.


 
Fotoalbum: