Nieuws

Gemeenteraad Veendam herdenkt Rudolf Feijen



42573016_1112595422221373_8704512688685842432_n.jpg
Foto Gemeente Veendam

Door Hans Schreurs

In aanwezigheid van zijn familie werd Rudolf Feijen tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 24 september met een indrukwekkende minuut stilte herdacht door het college van Burgemeester & Wethouders, de gemeenteraadsleden en alle andere aanwezigen.

Scherp, vasthoudend, strijdlustig en democraat in hart en nieren. Ondermeer met deze woorden typeerde burgemeester Swierstra de onlangs overleden Rudolf Feijen, raadslid voor GemeenteBelangen. Enkele maanden geleden kwam het bericht door dat Feijen ernstig ziek was. Desalniettemin zette hij zijn werk voor de gemeenschap  voort en bleef hij in de gemeenteraad actief zolang als hij kon.

Tweeëntwintig jaar geleden maakte Feijen zijn opwachting in de gemeenteraad, toen nog voor D66 en later voor GemeenteBelangen. Iedereen kende hem als een uitstekend raadslid. Onafhankelijk, principieel en alert. Hij was zeer loyaal aan Veendam en dat is wezenlijk in deze functie aldus Swierstra. Omdat het werk ondanks alles gewoon doorgaat - een opvatting die Feijen ten zeerste deelde  - werd Nico Zweerts de Jong met een sobere procedure beëdigd als gemeenteraadslid namens GemeenteBelangen.

De behandeling van de agendapunten bracht deze avond weinig nieuws onder de zon al werd er al wel een blik vooruit geworpen op de realisatie van de klimaatakkoord. Zoals ook bij de algemene politiek beschouwingen van afgelopen week weer duidelijk werd, heeft ons kabinet zichzelf een aantal forse klimaatdoelstellingen opgelegd. De realisatie daarvan zal voor een deel de verantwoordelijkheid worden van provincies en gemeenten. Terecht vroeg de Raad zich af wat de rol van de gemeente gaat worden, wat het college gaat doen en hoe de Raad daarover geïnformeerd wordt. Dat de uitvoering van het klimaatakkoord stevige gevolgen voor Nederland en de Nederlanders heeft mag duidelijk zijn.  Wat precies, hoe en wanneer is echter nog ongewis. Uiteraard zal parkstadveendam.nl u hiervan op de hoogte houden.