Nieuws

Round Table doneert 2500 euro
aan techniekproject WP Veendam



WP blij met de donatie van RT 47A.jpg

Round Table 47 Veendam reikte donderdag 5 april een cheque ter waarde van 2.500 euro uit aan Marianne Walma, coördinator van het techniekproject Paragon TechforFun. Bij de feestelijke uitreiking waren ook leerlingen van de Wim Monnereauschool aanwezig.

Met de schenking wil de Round Table een bijdrage leveren aan dit unieke lokale techniekproject van Winkler Prins en basisscholen uit Veendam en omliggende gemeenten. Sinds de start van het project in 2013 zijn duizenden schoolkinderen al vroeg in aanraking gekomen met techniek. Het doel van Paragon Tech4Fun: leerlingen zo enthousiast maken voor techniek, dat ze later een technische vervolgopleiding kiezen. De maatschappij zit namelijk te springen om technisch geschoold personeel op alle niveaus.

De technieklessen worden voorbereid op de eigen school, maar uitgevoerd op Winkler Prins. Vrijwilligers met een technische achtergrond helpen bij de lessen en dragen hun kennis en ervaring, maar vooral ook hun plezier in het vak, over op de leerlingen.

Round Table 47 Veendam organiseert ieder jaar diverse geldinzamelingsactiviteiten. Met de opbrengsten worden verschillende maatschappelijke organisaties begunstigd.